Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?
Stem nu op: Rusland

The Best

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
the Best
Informatie
Artiest(en) Bonnie Tyler
Album
Label Pharlaphone
Uitgebracht op
Genre Soft Rock
Opname
Duur 4:07
Schrijver(s)
Componist(en)
Producer(s)
Status
Hitlijsten
Singletijdbalk
Vorige
Huidige
Volgende
Portaal Portaalicoon Muziek

The Best is een single van de zangeres Bonnie Tyler ze scoorde er geen hit mee, want het haalde niet de Amerikaanse Billboard top 100. Het was geschreven door Mike Chapman en Holly Knight. De hoogste positie die ze ermee haalde was een top 10 hit in Noorwegen Het was gemaakt voor het album Hide Your Heart. Het nummer kwam uit in 1988.

Cover

Versie van Tina Turner

The Best
Informatie
Artiest(en) Tina Turner
Album
Label Capitol Records
Uitgebracht op
Genre pop Rock
Opname
Duur 5:30
Schrijver(s)
Componist(en)
Producer(s)
Status
Hitlijsten
Singletijdbalk
Vorige
Huidige
Volgende
Portaal Portaalicoon Muziek

In 1989 kwam de versie van Tina Turner eraan die heel erg succesvol werd in verschillende landen, vooral in Europa deed de single het goed in bijna ieder land bereikte het een top 10 positie. De single kwam van het album Foreign Affair af dat ook in Europa prima scoorde, the Best bleef in Amerika steken op een 15e plaats. Edgar Winter speelde op dat liedje de saxofoon in plaats van Tina's vaste saxofonist: Timmy Capello. Veel mensen denken dat het nummer "Simply the Best heet, maar dat is haar album uit 1991 en een liedje samen gezongen met Jimmy Barnes. Het liedje is heel populair onder grote sportevenementen en voor sporters. PSV gebruikt the Best als lijflied (de versie van Tina Turner dan), ook gebruikte ex bokser Chris Eubank het liedje als introductienummer. Het nummer werd ook nog gebruikt voor de Australisch Winfield Cup ( De Australische rugby competitie). The Best werd nog nergens een nummer 1 hit tot in 2010 the Glasgow Rangers the Best op nummer 1 hielpen en het nummer te zingen in het enorme stadion daar. Er is ook een Japanse sumo-worstelaar die de versie van Tina Turner als introductie nummer heeft, hij werd toen hij van sumo worstelen overstapte naar Wrestling gelijk Japans kampioen en mag dus met recht "Simply the Best" genoemd worden. Er kwam ooit een top 100 lijst uit van de Nederlandse top 40 uit 1989 en the Best van Tina Turner stond daarop nummer 23. Ook was het een Alarmschijf in Nederland.

Charts

Tina Turner
Land Positie
Oostenrijk 2
Polen 2
Spanje 2
België 2
Zwitserland 3
Australië 4
Canada 4
Duitsland 4
Ierland 4
Nederland 5
Noorwegen 5
Engeland 5
Italië 7
Zweden 11
Japan 13
Amerika 13
Schotland 1

Bonnie Tyler

Land Positie
Engeland 95
Noorwegen 10
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Best&oldid=513614"