The Suite Life of Zack & Cody

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Suite Life of Zack & Cody
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Alternatieve titel
Genre Komedie / Sitcom
Speelduur ± 22-23 minuten
Bedenker Danny Kallis
Jim Geoghan
Ontwikkelaar
Samensteller
Redactie
Eindredactie
Presentatie
Hoofdrollen Cole Sprouse
Dylan Sprouse
Brenda Song
Ashley Tisdale
Phill Lewis
Kim Rhodes
Stemmen
Stemmen (oorspr.)
Stemmen (NL)
Regie Danny Kallis
Schrijver Danny Kallis
Jim Geoghan
Tekenaar
Montage
Muziek
Intromuziek "Here I Am" door Loren Ellis en The Drew Davis Band
Orkestratie
Kostuums
Land van oorsprong Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels en nasynchronisatie
Locatie
Gerelateerde series The Suite Life on Deck
Producer Danny Kallis
Irene Dreayer
Coproducent
Uitvoering
Productiebedrijf
Start Verenigde Staten 18 maart 2005
Nederland 1 juni 2008 (Jetix)
Nederland 3 oktober 2009
(Disney Channel)
Nederland 1 januari 2010 (Disney XD)
Flag of Flanders.svg
Einde Verenigde Staten 6 juni 2008
Nederland 31 december 2009 (Jetix)
Nederland 3 december 2010 (Disney Channel)
Nederland 5 december 2010 (Disney XD)
Afleveringen 87 (Lijst van afleveringen)
Seizoenen 3
Netwerk Verenigde Staten Nederland Flag of Flanders.svg Disney Channel
Verenigde Staten Nederland Disney XD
Zender
Televizier-Ring
Tv-commercial 1 the-suite-life-of-zack-cody
Tv-commercial 2
IMDb-profiel
MovieMeter-profiel|-style="display: none;"
Website
Portaal Portal.svg Televisie

The Suite Life of Zack and Cody is een Amerikaanse televisieserie. In Nederland en België was het programma te zien op Disney Channel, Disney XD en ook op Jetix voordat Jetix Disney XD werd. De serie werd in de Verenigde Staten tussen 2005 en 2008 uitgezonden en in Nederland tussen 2008 en 2010. Na deze serie is er een spin-off gekomen, The Suite Life on Deck. In Nederland en België wordt The Suite Life of Zack and Cody nog vaak uitgezonden. In Amerika niet meer.

Verhaal

Zack en Cody zijn een tweeling. Samen met hun moeder wonen ze in het hotel genaamd Het Tipton. Hun moeder Carey werkt ook in het Tipton als zangeres. Zack en Cody doen de gekste dingen in het hotel zoals crossen op de bagagekar en kruipen door de luchtschachten. Mr. Moseby, de manager van het hotel, heeft een bloedhekel aan de jongens. Cody is erg slim, altijd aardig en doet zijn best op school. Zack is het omgekeerde. Hij flirt met meisjes, voornamelijk Maddie, doet nooit zijn best op school en is erg dom.

London Tipton is de dochter van de stichter van het Tipton (Mr. Tipton). Ze is erg rijk, maar erg dom. Maddie is juist het omgekeerde van London. Ze is wel slim, maar arm. Toch wonen ze allebei in het Tipton. Maddie werkt er achter de snoepbalie.

Samen met de onhandige klusjesman Arwin, de buitenlandse piccolo Esteban en de luie schoonmaakster Muriël beleven ze leuke, maar vooral grappige avonturen.

Cast

  • Dylan Sprouse als Zack Martin: Zack zit bijna altijd in de problemen en trekt zich nergens wat van aan. Hij haalt voortdurend grappen uit. Hij is dol op meiden en wil steeds doorgaan tot hij heeft wat hij wil. Hij is verliefd op Maddie. Hij slecht op school en wil net zo zijn als zijn vader.
  • Cole Sprouse als Cody Martin: Cody is erg slim en haalt altijd hele hoge cijfers. Hij is veel aardiger dan Zack, maar veel emotioneler. Hij is ook veel volwassener dan Zack en kan goed koken, maar hij is slecht in dansen en is niet erg sportief. Zack wordt bijna altijd vergeleken met Cody
  • Brenda Song als London Tipton: London is erg dom en rijk. Samen met haar hond Ivana woont ze in de duurste suite van het Tipton (ze is dan ook de dochter van de grote baas, Mr. Tipton). Maddie houdt niet zoveel van haar, omdat zij werkt voor haar geld en London niet. Maar er komt vaak naar voren dat ze ook beste vriendinnen zijn.
  • Ashley Tisdale als Maddie Fitzpatrick: Maddie is arm en erg slim. Ze werkt achter de snoepbalie en Zack is verliefd op haar. Maddie en London zijn vaak vriendinnen, maar ook soms niet. Ook is ze erg milieubewust.
  • Kim Rhodes als Carey Martin: Carey is de moeder van Zack en Cody. Ze mag wonen in het Tipton omdat ze er werkt als zangeres. Ze heeft heel veel vriendjes gehad en komt daar steeds op terug. Ook is ze een erg goede moeder.
  • Phill Lewis als Mr. Moseby: Mr. Moseby is een de gestreste manager die werkt in het Tipton. Mr. Moseby is eigenlijk meer een vader voor London geweest dan London's echte vader. Hij maakt vaak sacastische opmerkingen, maar ook harteloze.
  • Adrian R'Mante als Esteban Montoya de Ramirez: Esteban is de piccolo in het Tipton. Hij komt uit het buitenland, misschien Peru. Hij heeft een kip als huisdier genaamd Dudley. Ook is hij verliefd op Carey.
  • Brian Stepanek als Arwin Q. Hawkhauser: Arwin is de klusjesman die ook in het Tipton werkt. Hij is erg onhandig en verliefd op Carey. Hij woont ook nog bij zijn moeder.
  • Estelle Harris als Muriël: Muriël is het wat oudere kamermeisje dat in het Tipton werkt. Ze is erg lui. Uiteindelijk gaat ze met pensioen.

Bijrollen

Farm-Fresh bullet go.png Zie Lijst van Bijrollen in The Suite Life of Zack and Cody voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Afleveringen

Farm-Fresh bullet go.png Zie Lijst van afleveringen van The Suite Life of zack and Cody voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Seizoen Afleveringen Uitgezonden in de Verenigde Staten Uitgezonden in Nederland
Seizoen 1 26 2005 - 2006 2006 - 2009
Seizoen 2 39 2006 - 2007 2009 - 2010
Seizoen 3 22 2007 - 2008 2010


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Suite_Life_of_Zack_%26_Cody&oldid=431069"