Unilever

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het logo van Unilever

Unilever is één van de grootste levensmiddelenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf heeft zowel een hoofdkantoor in Rotterdam als in Londen. Op 11 juni 2020 werd echter bekend dat Unilever in de toekomstig volledig Brits wordt vanwege de Brexit. Unilever is niet het enige bedrijf dat zowel in Nederland als het VK gevestigd zit; Royal Dutch Shell doet precies hetzelfde. Het idee van deze structuur is dat het bedrijf op beide beurzen staat ingeschreven.

Het bedrijf maakt heel veel producten en veel merken behoren tot Unilever. Voorbeelden zijn cosmeticamerken Dove, Andrélon, Zwitsal en Axe, de wasmiddelmerken Biotex, Robijn, Omo, Persil en Sunil, het drankenmerk Lipton, ijsmerken Ola, Ben & Jerry's Magnum, Swirl's en Hertog en de kruideniersmerken Knorr en Unox. Daarnaast worden de producten van Zeeuws meisje en Vaseline nog door Unilever gemaakt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Unilever&oldid=621126"