Zwarte Magica

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Zwarte Magica is een stripfiguur uit de verhalen van Donald Duck. Ze werd in 1961 bedacht door Carl Barks.

Geschiedenis

Het eerste verhaal van Zwarte Magica was The Midas Touch. Barks bedacht haar om een rivaal voor Dagobert Duck te zijn samen met de Zware Jongens en Govert Goudglans. Hij wilde een jonge een tovenares bedenken en de Italiaanse actrice Gina Lollobrigida en Morticia Addams van The Addams Family waren een goed voorbeeld. Barks schreef negen verhalen met haar: The Midas Touch in 1961; Ten-Cent Valentine, The Unsafe Safe en Raven Mad in 1962; Oddball Odyssey, For Old Dime's Sake, and Isle of Golden Geese in 1963; The vele gezichten van Magica en Rug Riders in the Sky in 1964.

Leven en Omgeving

Magica woont op de berg de Vesuvius vlakbij de stad Napels in Italië met haar raaf Raafje. Dagobert heeft twee spionnen daar die Magica in de gaten moeten houden. Soms werkt Magica samen met de Zware Jongens en Govert Gouddglans. Magica probeert al vele jaren het Geluksdubbeltje van Dagobert te stelen, want als ze dit smelt wordt ze heel machtig. Het is haar nog nooit gelukt om het te stelen want Dagobert krijgt altijd hulp van zijn neven.

Magica had ook een rol in de tv-serie Ducktales.

Buitenlandse namen

Zwarte Magica heet in andere talen:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Zwarte_Magica&oldid=824214"