Alexia der Nederlanden

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Prinses Alexia zomer 2020

Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien (Den Haag, 26 juni 2005 - nu 18 jaar), is de tweede dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ze is de tweede in de lijn van de Nederlandse Troonopvolging. Boven haar zit haar oudere zus Amalia. Derde in de lijn is haar zusje Ariane. Alexia is vernoemd naar haar oma, Koningin Juliana, een peettante van Máxima die Marcela heet, en naar Alexia's tante, Prinses Laurentien, de vrouw van Prins Constantijn.

Op 19 november 2005 werd ze gedoopt. Haar peetouders zijn Prins Johan Friso (toen hij nog leefde) en Koningin Mathilde van België.

In januari 2021 werd bekend dat ze vanaf de zomervakantie in 2021 naar het World Atlantic College in Wales zou gaan om daar haar schooldiploma te halen. Haar vader, koning Willem-Alexander ging daar ook heen toen hij niet zo lekker in zijn vel zat.

Andere foto's

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Alexia_der_Nederlanden&oldid=797919"