Bergambacht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bergambacht
Flag of Bergambacht.svg Bergambacht wapen 1985.svg
LocatieBergambacht.png
Geografie
Provincie Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Hoofdplaats Bergambacht
Gemeente Bergambacht
Oppervlakte 35,09 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
9.491 (01/01/2007)
270 inw./km²
Overige info
Postcodes 2861, 2825, 2865
Zonenummer 0182

Bergambacht, een plaatsje in Zuid-Holland. Er wonen 6384 inwoners in Bergambacht. Bergambacht breidt zich steeds meer uit. Er worden veel huizen gebouwd.

Winkels

In de gezellige Hoofdstraat van Bergambacht zijn veel winkels te vinden. Een dierenwinkel, wereldwinkel, bakker, slager, groenteboer, kaaswinkel, speelgoedwinkel, Kruidvat, fietsenmaker, een DA, Landgraaf, sportwinkel, kledingwinkels, een slijterij, en natuurlijk een grote supermarkt. Dit zijn een paar voorbeelden van winkels die te vinden zijn in Bergambacht. In deze plaats worden veel dingen geregeld door Winkelhof Bergambacht.

Sporten

In Bergambacht kun je veel verschillende sporten beoefenen. Er zijn 2 fitnesscholen te vinden, een zwemvereniging, een waterpolovereniging en een dansschool. Ook zijn er onder andere een voetbal-, volleybal-, jeu de boules-, badminton- en tennisvereniging.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bergambacht&oldid=681658"