California roll

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een California roll

De California roll of California maki is een soort sushi. De California roll is binnenste buiten opgerold. Waarbij normale sushi het zeewier buiten zit en de rijst binnen, is dit bij de California roll omgedraaid. De California roll is gevuld met avocado, komkommer, surimi en/of krab. Op de rijst wordt vaak sesamzaadjes of viskruit gedaan. Door het viskruit krijgt de California roll zijn oranje en groene kleur.

Anders dan andere sushi is de California roll niet ontstaan in Japan. De oorsprong van de California roll is onduidelijk. Verschillende chefs uit Los Angeles en Vancouver claimen de bedenker van de California roll te zijn. De roll is vernoemd naar de Amerikaanse staat Californië. De California roll is bedacht eind jaren 1960 of begin jaren 1970. In de Verenigde Staten en Canada is de California roll een van de populairste sushi. Wereldwijd kan men California rolls bestellen in sushirestaurants.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=California_roll&oldid=819020"