Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 10 april t/m 10 mei staat WikiKids in het teken van de Spaanse en Portugese eilanden! Doe jij ook mee?

Comino

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het eiland Comino (groen) binnen het land Malta.

Comino (Maltees: Kemmuna) is een eiland in de Middellandse Zee. Het vormt samen met de eilanden Malta en Gozo het land Malta en ligt tussen deze twee in.

Comino is het kleinste, bevolkte eiland van de eilandengroep. Het heeft een oppervlakte van 3,5 km² en heeft maar 5 vaste inwoners. In de zomer is dat aantal een stuk hoger. Er zijn dan mensen nodig om de hotels te runnen.

Comino maakt deel uit van het district Għajnsielem, dat ook een deel van Gozo beslaat (zie ook Districten van Malta).

Om van het eiland Malta naar Comino te komen, moet je met een bootje van Ċirkewwa naar het eiland varen. De meeste toeristen die hier komen bezoeken de Blue Lagoon. Dat is een baai met superblauw, helder water. Ze komen hier om te duiken, snorkelen, maar ook gewoon om te zwemmen. Van de Blue Lagoon kan je ook zwemmen naar het kleine onbewoonde eilandje Cominotto.

De naam Comino komt van het komijnzaad dat hier vroeger vandaan kwam. Het wordt nog steeds veel gebruikt in de Maltese keuken, maar het groeit niet meer op Comino.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Comino&oldid=613583"