Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Gebruiker:Didi05/Kladblok

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Portaal:Cristendom

Hier staat: Portaal:Christendom


Portaal Gewenste artikelen Inschrijving
PortaalChristendom.png
Welkom op het Christendomportaal!
Christian Cross icon.svg

Op dit portaal vind je alles over het christendom. Van de stromingen tot aan de gebeurtenissen, zowel in de geschiedenis als de Bijbel. Elke maand vindt je hier een uitgelicht artikel en een uitgelicht verhaal uit de Bijbel. Ook is een lijst met een aantal basisartikel. Ben je christelijk of geïnteresseerd in het christendom/religie? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. Hier vindt je alle gewenste artikelen en artikelen die nog verbeterd moeten worden. Vergeet je niet eerst in te schrijven bij inschrijving.

Over het christendom
Het christendom is een geloof, waarin de Bijbel en Jezus Christus centraal staan. Het is een wereldreligie en tevens de grootste godsdienst ter wereld, gevolgd door de islam. Christenen geloven in één God, die toch uit Drie Personen bestaat, namelijk God de Vader, zijn zoon Jezus Christus en de Heilige Geest. Ze geloven ook dat God de aarde en de Hemel heeft geschapen (Schepping). Toen de zonde Vraagteken2.png de wereld in kwam, zond hij zijn zoon Jezus Christus om de mensheid daarvan te bevrijden. Christenen geloven dat in het Oude Testament van de Bijbel deze bevrijding al werd aangekondigd. Christenen hebben heel verschillende opvattingen over de betekenis van Jezus' dood aan het kruis en zijn verrijzenis uit de dood. Wie Jezus als Redder aanneemt, en wie hem volgt en gehoorzaamt, zal volgens veel christenen uiteindelijk na de dood voor altijd in de Hemel zijn. Lees verder...


Artikel van de maand
Verhaal van de maand

Adam en Eva waren de eerste mensen op aarde. Adam werd geschapen uit stof, waarna Eva uit een rib van Adam geschapen werd. Toen leefden ze in het paradijs, de Tuin van Eden. Daar mochten ze alles, behalve de vruchten plukken uit de boom van kennis van goed en kwaad. Maar Eva werd verleid door de slang en at er een, en daarna verleidde ze Adam om het ook te doen. Toen beseften ze dat ze naakt waren en schaamden zich daarvoor, want ze hadden iets te verbergen voor God. Voor straf werden ze gestuurd uit het paradijs en moesten op aarde gaan wonen. Daar kregen ze zonen en dochters: Abel, Kaïn en Seth. En daarvan stammen wij af.

Afbeelding van de maand
Adam en Eva woonden in de tuin van Eden. Meer weten?
Basisartikelen
Bijbelse figuren en gebeurtenissen
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:Didi05/Kladblok&oldid=619521"