Halifax

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Dit artikel gaat over de stad Halifax in Canada. Wil je informatie vinden over Halifax in het Verenigd Koninkrijk? Klik dan hier!
De skyline van Halifax

Halifax is een grote stad in Canada met 372.679 inwoners in het jaar 2006. Het is de hoofdstad en grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na Vancouver is Halifax de belangrijkste havenstad van Canada. De stad is een financieel, industrieel, politieke en cultureel centrum. Halifax is een oude, maar mooie stad. Ook heeft de stad nog moderne gezichtspunten. Ongeveer 300 jaar geleden werd Halifax gesticht door Britste kolonisten. Het weer hier is onvoorspelbaar. Soms kan het hartstikke warm zijn en soms regent het pijpenstelen. Halifax heeft een niet te koud weer, maar gematigd. Hier is het kouder dan in Centraal-Canada, maar warmer dan Noord-Canada. Er zijn veel studenten hier gevestigd, want die zitten vaak op de universiteiten van Halifax.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Halifax&oldid=700452"