Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

Jennifer Rush

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jennifer Rush
Jennifer Rush.jpg
Jennifer Rush aan het optreden in 1988
Persoonlijke informatie
Volledige naam Heidi Stern
Bijnaam
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 28 september 1960, New York
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief 1979-heden
Genre(s) dance
Pop
Label Sony Records CBS Records Columbia Records
Website
Portaal Portaalicoon Muziek

Jennifer Rush (geboren als Heidi Stern 28 september 1960, New York) is een Amerikaans zangeres die het bekendste is van haar megahit The Power Of Love, ook verkocht ze met die single meer dan 1 miljoen exemplaren en was daarmee de eerste vrouwelijke solo-artiest die dat wist te presteren. In het midden van de jaren 80 was ze het populairst en vooral in Europa was dat het geval.

Carrière

Begin carrière

Ze was geboren in de wijk "Queens" in New York en groeide half op in New York en half op in Duitsland Schleswig-Holstein om precies te zijn. Iedereen heeft inspiratie nodig in de muziek wereld ook Jennifer Rush, zij deed dat in een ander Duits dorpje Flensburg, ze was op school dan ook populair en bij een feestje van de leerkracht kreeg zij de kans om te zingen, haar klasgenoten vonden dat ze dit zo mooi deed, dat ze wel een album op kon nemen. En dus kwam in 1979 het album Heidi Stern uit, het werd geen groot succes, het haalde geen enkele hitlijst. In 1982 verhuisde ze naar de stad Wiesbaden. Haar vader was een opera zanger en ging met haar mee, dit was om haar muzikale carrière te promoten en ervoor te zorgen dat ze meer kon optreden. De jaren hierna scoorde ze bescheiden hitjes als: In Madonna's Eyes, Flames of Paradise, Destiny en Ring Of Ice, die het ook voraal goed deden in de Europese landen.

The Power of Love

Maar in 1985 brak ze pas echt door met haar hit The Power of Love, het werd nummer 1 in: Australië, Oostenrijk, Canada, Denemarken, Zuid-Afrika, Japan, Ierland, Spanje, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Engeland. In de Verenigde-Staten kwam het niet verder dan 57e plek. In Engeland zou het hele jaar op nummer 1 blijven het zelfde gold voor Canada. In de hitlijst voor de jaren 80 in Engeland werd het nummer 9 en in de hitlijst voor altijd in Engeland kwam op positie 41. De single werd platinum verklaard in Australië en Engeland, in Engeland verkocht het zeer goed, er werden 1.4 miljoen platen van de single verkocht. Het is nog altijd een van de best verkopende singles daar. Zo stond ze met die single ook in het Guiness Book of Records, want zij was de enige zangeres die een single had die meer dan 1 miljoen platen verkocht. Het liedje zou ze nog heel vaak gecoverd worden. De cover van Celine Dion werd het bekendste en kwam ook goed door in de Verenigde Staten. Jennifer Rush zou ook nog haar album "Jennifer Rush" uit gaan brengen en dat werd een hit Europa, in Noorwegen stond het 4 weken op de eerste plaats, ook bereikte het album veel 2e plaatsen in Europese landen. De volgende albums zouden in het Verenigd-Koninkrijk niet de topposities in de hitlijsten halen, dit kwam doordat ze maar weinig promoties kreeg, ook had ze een slecht management en dat volgens haarzelf de carrière van haar vernietigd.

Na The Power Of Love

In 1986 had ze weer succes met heruitgave van Destiny het werd een top 5 hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook de remix van the Power of Love werd succesvol. In de jaren 90 ging het bergafwaarts met de ooit zo beroemde en befaamde zangeres, ze tekende echter wel een contract Columbia, omdat ze bij CBS niet genoeg promoties mocht doen om bijvoorbeeld in programma's te komen als de Oprah Winfrey Show, the View en Talk US. Dat wat supersterren zoals Michael Jackson, Whitney Houston, Madonna en Tina Turner wel konden. Later ging ze nog duetten zingen met: Elton John, Michael Bolton. In 1989 kwam een geheel nieuw album uit: Wings of Desire, het werd geen hit in Engeland, ook dit kwam omdat ze slecht management had in Engeland en dus liep de relatie van tussen CBS en Rush op de klippen. In 1991 kwam Ave Maria uit, dit was een van de grootste geflopte singles uit haar carrière, het behaalde geen enkele hitlijst en er zouden nog meer van dit soort singles volgen. In 1992 nam ze pauze om te genieten en haar hoofd te laten rusten, ze kocht toen ook een huis in Australië, waar verschillende relaties met mannen had. Ze had dat jaar toch nog wel een single uitgegeven ondanks dat ze gezegd had dat ze op haar laatste benen liep. De singel ging Never Say Never heten. Het behaalde de 47e positie in de Duitse hitlijst. In 1993 ging het weer ietsjes beter met haar van haar half studio/ half verzamel album kwamen de twee nieuwe singles in de Duitse hitlijsten. Ook ging ze voor het eerst op tour door Afrika, ze kwam door Zambia , Zuid-Afrika en Mozambique. Het was de derde tour uit haar carrière. De single uit 1993: Vision for You, was een cover en werd ook in het Spaans uitgegeven, het was een poging op de latin en de Mexicaanse hitlijsten te halen. Ze was hier niet in geslaagd. Aan het einde van de jaren 90 boekte ze geen noemswaardige successen meer. In 2010 kwam een nieuw studio-album uit dat de Griekse hitlijsten haalde en daar zelfs nummer 6 werd. In 2012 kwam een deurwaarder bij haar langs en bleek dat ze enorme schulden had, ze moest dus opnieuw gaan zingen en dat was nog niet zo makkelijk, dit was te zien in een documentaire van Duitse zender ZDF, waar ook het live-concert van haar werd gegeven. Ondanks dat critici het voor geen meter vonden klinken kreeg ze toch nog een staande ovatie van het Berlijnse publiek.

Tegenwoordig

In 2015 gaat ze op tour door heel Zuid-Afrika waar ze haar hits zingt, ook zal Duitsland aangedaan worden tijdens deze tour. In 2014 was aan het optreden door Amerika, alleen die moest gestopt worden wegens verschillende omstandigheden. Meestal treed Jennifer op voor een publiek van ongeveer 9.000. mensen, dus niet dat ze enorme stadions vol krijgt. Dat ze veel om haar uiterlijk geeft is een feit, ze gaat vaak naar de plastisch-chirurg, hier laat ze veel recht en strak trekken.

Privé

Ze is nog nooit getrouwd geweest en heeft ook geen kinderen, wel had ze jarenlang een relatie met een man uit Australië er wordt ook gedacht dat deze relatie nep was om haar reputatie op pijl te houden. Ze doet wel veel voor goede doelen zo als zoveel grote artiesten en daarom gaat ze ook vaak op tour naar Zuid-Afrika ze bezoekt dan namelijk ook vaak weeshuizen. Om te kunnen blijven bestaan betaald de Duitse zender ZDF geld om het concert uit te zenden, meestal krijgt zij er dan ook geld bij. Tegenwoordig woont ze in New York en daar heeft ze een appartement. Ze is ook financieel veilig ze hoeft niet meer uit te kijken, voor mensen die geld van haar willen. Wel is het noodzakelijk dat ze blijft optreden.

Albums

 • Heidi
 • Jennifer Rush
 • Movin'
 • Heart Over My Mind
 • Passion
 • Wings of Desire
 • The Power of Rush
 • Jennifer Rush (heruitgave)
 • Out of My Hands
 • Credo
 • Classics
 • Stronghold
 • Now is the Hour

Weetjes

 • Ze had in 1985 de best verkopende single in Engeland ze laat daarmee What's Love got To With It van Tina Turner en Hello van Lionel Richie achter zich.
 • In 2004 gaf ze haar eerst en enige DVD uit, het was een verzamel-DVD en waren dus de beste live-optredens van Jennifer Rush.
 • Er is nog nooit een live-album van haar verschenen.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jennifer_Rush&oldid=513637"