Mickey Mouse

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mickey Mouse in Steamboat Willie

Mickey Mouse is een stripfiguur. Zijn vriendinnetje is Minnie Mouse. Zijn hond heet Pluto. En Mickey's beste vriend is Goofy. Hij woont in Duckstad, maar in het buitenland woont hij vaak in Mouseton.

Geschiedenis van Mickey

Mickey Mouse is verzonnen door Walt Disney. Mickey heette bijna Mortimer, maar de vrouw van Walt Disney zei dat het Mickey moest zijn en die naam vonden ze leuker! Daarom heet Mickey Mickey.

Mickey Mouse is geboren in 1928. Eigenlijk is het maar een stripfiguur, maar hij is zo beroemd geworden, omdat hij in een filmpje speelde met geluid.

Het eerste idee van de tekenaars was om Mickey Mouse geen oren te geven, maar per ongeluk tekende iemand er oren bij. Dat zag er zo leuk uit, en daarom lieten ze het zo. In 1928 kwam ook Minnie Mouse in het spel. In 1930 kwam ook Pluto, Mickey’s hond, te leven die zijn nu dus al behoorlijk wat jaartjes maten.

Jaren geleden heeft Mickey zijn eigen magazine gehad maar die is in de loop de jaren opgeheven. Nu staat Mickey alleen nog maar in de Donald Duck waar die spannende verhalen beleeft.

Vijanden van Mickey


Vriend(inn)en van Mickey

Tekenfilms


Series


Stemacteurs

Verenigde Staten


Mickey Mouse in verschillende talen

Taal Naam
Deens Mikkel Mus
Duits Micky Maus
Engels Mickey Mouse
Fins Mikki Hiiri
Indonesisch Miki Tikus
Italiaans Topolino
Japans Miki Kuchi
Noors Mikke Mus
Pools Myszka Miki
Spaans El Ratón Mickey
Turks Miki Fare
Zweeds Musse Pigg

Mickey Mouse Clubhuis

Er bestaat ook het Mickey Mouse Clubhuis. Dat is een Tv-programma voor de kleinere kinderen.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mickey_Mouse&oldid=851069"