Overleg:Land (staat)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Doorverwijzingspagina nodig naar land (staat) en land (grond). --David-bel 4 nov 2009 20:53 (CET)

Zeer slecht artikel. Ik ga het proberen aan te passen.--Gielles 21 mei 2011 17:05 (CEST)

Leuk voor je, maar een beetje overbodig dat je het meld. Je mag een artikel altijd aanpassen wanneer het je niet bevalt, daarvoor hoef je niet eerst onze tijd te verspillen op de overlegpagina. :) apoo overleg 21 mei 2011 17:10 (CEST)
Ik vraag me trouwens sterk af of kinderen van 7 dit gaan snappen :S :) apoo overleg 21 mei 2011 17:41 (CEST)
Ja inderdaad, het is ook wel een lastig onderwerp. Ik doe dit om wel even een goede definitie in te brengen.--Gielles 21 mei 2011 17:45 (CEST)

alternatieve tekst

Dag, alternatieve tekst waar ik mee bezig was tot ik een BC kreeg:


Een land of staat is een gebied waar een bepaalde regering de baas is. Kenmerken van een land zijn:

  • het heeft een leger of politie die het land kunnen verdedigen;
  • de regering heeft de macht in het gebied voor een langere tijd;
  • de regering noemt zichzelf ook een land.

De zes beroemdste landen zijn: Rusland, Verenigde Staten van Amerika, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Een land is pas een land als andere landen ook vinden dat het een land is. Ze moeten het erkennen. Landen kunnen deel uitmaken van de Verenigde Naties (kortweg de VN), de verzameling van alle landen. Niet altijd erkennen alle landen een land, zoals het geval bij Kosovo.

Soorten landen

  1. Werelddeel, dat is het grootste stuk van de wereld en daarin zitten:
  2. Landen, in landen heb je ook weer andere gebieden:
  3. Provincies, niet zo bekend maar iedereen woont in een provincie, Nederland heeft er 12.
  4. Steden en dorpen, daar woon je, Maar je hebt ook weer
  5. Hoofdsteden, dat zijn de belangrijke steden in een provincie. Nederland heeft ook een hoofdstad en dat is Amsterdam.


Nou, er zit al behoorlijk wat verbetering in het artikel naar mijn idee. Ik denk nu dat veel kinderen het wel kunnen begrijpen, maar daarbij moet wel goed gelezen worden. Uw alternatieve tekst is nu niet meer van toepassing naar mijn idee. Dat moeilijk-sjabloon misschien ook niet?--Gielles 21 mei 2011 23:31 (CEST)

Grappen

Hoe komt het dat buurlanden vaak aan elkaar een hekel hebben? Zo word er in Nederland vaak grappen gemaakt over een Belg! En ook weer onzin over Duitsland! Of net als dat Pakistan, Afghanistan aanvalt!-- Maxie1Hoi E-mail 2 nov 2014 14:03 (CET)

Veel landen hebben een hekel aan elkaar. Elk arabisch land heeft een hekel aan Israël. De voormalige sovjetrepublieken en Rusland en het voormalige Joegoslavië heeft ruzie met servië. Alleeb hebben Nederland, België en Duitsland geen hekel aan elkaar. Dat landen een hekel aan elkaar hebben heeft met een hoop dingen te maken. Zoals geloof, bestuur, vrijheid, onafhankelijkheid, ect. Twemoji 1f33b.svg Mike1023 Twemoji 1f33b.svg 2 nov 2014 14:56 (CET)
Het zou ook gewoon kunnen dat die landen worden gebruikt omdat buurlanden in een land gewoon erg bekend zijn. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 nov 2014 15:07 (CET)

Mike wat is Joegoslavië nou weer? En in Nederland maken ze wel grappen met het woord Belg.-- Maxie1Hoi E-mail 2 nov 2014 15:27 (CET)

Als je het nou even opzoekt zie je dat Joegoslavië een voormalig land is. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 2 nov 2014 15:30 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Land_(staat)&oldid=367815"