Overleg gebruiker:Mj

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
  • WikiLeeftijd XIII
  • Bewerkingen IV
  • Bevestigde gebruiker
Uploaden uitgeschakeld
Uploaden uitgeschakeld
De uploadfunctie voor jouw account is uitgeschakeld. Dit betekent dat je geen afbeeldingen kan en mag uploaden. Lees deze informatiepagina voor meer informatie.
Geplaatst op: 13-10-2011. Meer informatie voor moderators
Welkom op WikiKids!
Emblem-earth.svg
Hey, Mj!

Leuk dat je er bent! WikiKids is een Nederlandse online kinderencyclopedie. We richten ons op kinderen van 8 tot 15 jaar, maar als je jonger, ouder of volwassen bent dan ben je hier ook van harte welkom.

Dit bericht staat op je overlegpagina. Via deze pagina kunnen andere gebruikers van WikiKids contact met je zoeken om vragen aan je te stellen of om je tips te geven over een artikel dat je hebt gemaakt. Lees de berichten op deze pagina daarom altijd goed door!

Om je snel wegwijs te maken op WikiKids hebben we hieronder een paar handige pagina's verzameld.

Welkom op WikiKids. »» sum U rai 8 wp·ll 6 oktober 2011 19:30 (CEST)

Afbeelding & licenties

Hoi Mj,

Op WikiKids gebruiken we alleen 'vrije' afbeeldingen. Afbeeldingen zijn standaard beschermd door auteursrecht, maar bij 'vrije' afbeeldingen heeft de auteur de rechten vrijgegeven en kunnen afbeeldingen vrij gebruikt worden.

De eenvoudigste manier om geschikte afbeeldingen te vinden is om op WikiMedia Commons te zoeken naar afbeeldingen. Alle afbeeldingen die daar zijn opgeslagen kunnen zonder problemen hier worden geupload en worden gebruikt. Je kunt ook via Google of Flickr zoeken naar plaatjes, maar dan moet je zorgen dat onder de opties aan staat dat plaatjes vrij hergebruikt mogen worden (Creative Commons-licentie).

Het plaatje wat je had geupload onder de naam plaatje.jpg van een tennisbal leek niet vrij te zijn. Ik heb daarom de afbeeldingen verwijderd. Het plaatje koeien.jpeg was een kopie (duplicaat) van een door Lmii eerder geupload plaatje Bestand:Kalf.jpg. Dit plaatje is vrij en ik heb de informatie verder ingevuld.

Je uploadde ook Bestand:VVV-Westzaan.jpg. Ik kan het plaatje niet terugvinden op internet, dus mogelijk heb je de foto zelf gemaakt. De maker van de foto moet een licentie kiezen die geschikt is voor WikiKids. Meer informatie over licenties staat op Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen#Licenties, maar dit is vrij lastig. Vraag eventueel je juf of meester om te helpen bij het maken van een keuze.

Ik wil graag weten of jij de foto hebt gemaakt en anders wie de foto dan wel heeft gemaakt. Als je de foto zelf hebt gemaakt wil ik graag weten onder welke licentie je de foto wil vrijgeven. Je kunt hieronder reageren via het knopje bewerken. »» sum U rai 8 wp·ll 7 oktober 2011 14:25 (CEST)

Hallo,
We hebben de foto niet zelf gemaakt. We hebben de foto gevonden op de site van V.V.V. Westzaan we zullen voortaan geen foto's meer kopiëeren. - Deze reactie werd toegevoegd door Mj (overleg | bijdragen)
Je mag wel foto's van andere sites gebruiken maar je mag geen plaatjes gebruiken die copyright bevatten. Plaatjes die je vrij mag gebruiken dan kan je naar Wikimedia Commons gaan. Wouter15 overleg · (MOD). 10 oktober 2011 11:46 (CEST)
Bedankt voor je reactie. Ik heb het plaatje nu verwijderd. Als je niet zeker weet of je een plaatje mag gebruiken, dan kun je altijd een van de moderators vragen of het plaatje mag. Als je geen foto over een bepaald onderwerp kunt vinden, kun je ook vragen of een van ons misschien wel een foto kan vinden. Plaats dan een berichtje in de boomhut.
@Wouter: Van de site waar dit plaatje vandaan kwam mag het niet. WikiMedia Commons vind je achter deze link. Zoeken moet meestal wel in het Engels helaas. Plaatjes van de meeste andere sites mogen helaas niet. »» sum U rai 8 wp·ll 10 oktober 2011 13:14 (CEST)


Hallo, kan u misschien een plaatje van V.V.V. Westzaan voor ons opzoeken. Wij vinden het nog erg lastig om een goed plaatje zonder copyrights te vinden. Als u dit voor ons wilt doen zijn wij u dankbaar wij willen een mooie pagina maken. Bij elk hoofdstuk willen wij een mooi plaatje kan u er misschien een paar voor ons opzoeken. Als u dat wil doen alvast bedankt.

Gr. Max en Jasper < Mj

Judo Westzaan

Hoi Max en Jasper.
Als je iets over judo wil schrijven kan je dat op het artikel judo doen. Jullie zijn met je klas bezig aan een artikel over Westzaan. Dat doe je dan op de pagina Westzaan. Een apart artikeltje over een judoclub in Westzaan kan je dus ook makkelijk bij Westzaan zetten, daarom heb ik het artikel voor verwijdering opggegeven. Ik zag ook dat jullie plaatjes nodig hadden vaan de voetbalclub VVV Westzaan. Jammer genoeg heb ik Wikimedia Commons (die site met vrije plaatjes) niks kunnen vinden. Misschien kunnen jullie zelf een foto maken. Gr. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 11 oktober 2011 13:45 (CEST)"

Dit geld trouwens ook voor Tennis Club Tv Westzaan en Rhonrad Westzaan. Groet Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 11 oktober 2011 14:11 (CEST)

Uploaden

Hallo Mj,

Zou je je bij het uploaden van een afbeelding altijd dit sjabloon invullen bij het stukje "samenvatting":

{{Afbeelding|
|Wat staat er precies op de afbeelding?=
|Waar heb je de afbeelding vandaan?=
|Schrijf de complete link van de vindplaats op=
|Wie heeft de afbeelding gemaakt?=
|Heb je toestemming om de afbeelding te uploaden?=
|Welke licentie?=
}}

Je hebt dit nu niet gedaan, wat betekent dat wij niet kunnen zien of je het plaatje wel mag gebruiken. Wil je het sjabloon alsnog op het plaatje plaatsen? Het gaat om de volgende afbeelding: Bestand:Korfbal.jpg. Bedankt! Wouter15 overleg · (MOD). 13 oktober 2011 17:10 (CEST)

Dat geld ook voor Bestand:Voetbalbal.gif. Wouter15 overleg · (MOD). 13 oktober 2011 17:18 (CEST)
En voor Bestand:Volleybal.jpg. Wouter15 overleg · (MOD). 13 oktober 2011 17:28 (CEST)
En ook voor Bestand:Korfbalroda.jpg. Wouter15 overleg · (MOD). 13 oktober 2011 21:40 (CEST)

Uploaden uitgeschakeld

Hoi Mj,

Ik heb voor dit account uploaden uitgeschakeld. Dit is om te voorkomen dat je steeds afbeeldingen upload, die moderators vervolgens weer moeten verwijderen. Voor jullie is dit niet leuk en voor moderators net zo min. Ik wil je vragen om je te richten op het bewerken van tekst en het gebruiken van plaatjes die al op WikiKids staan. Hoe je plaatjes kan gebruiken die al geupload zijn kun je WikiKids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen lezen. Lees in ieder geval deze informatiepagina over het ontnemen van uploadrechten. Bovenaan deze pagina staat een sjabloon die moderators en andere gebruikers laat weten dat uploadrechten zijn ingetrokken. »» sum U rai 8 wp·ll 14 oktober 2011 00:16 (CEST)

Wij snappen het voor geen ene meter. Gaat u dan eens plaatjes voor onz zoeken. - Deze reactie werd toegevoegd door Mj (overleg | bijdragen)
Vraag eens aan je ouders of juf/meester om mee te lezen op de informatiepagina. Daar staat ook uitgelegd wat je moet doen om ons vrije plaatjes te laten zoeken. »» sum U rai 8 wp·ll 14 oktober 2011 14:07 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg_gebruiker:Mj&oldid=199101"