Rabat (Marokko)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een stukje Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko. Het ligt vlakbij de stad Casablanca aan de Atlantische Oceaan. Het is niet de grootste stad van het land, dat is namelijk Casablanca. Er wonen ongeveer 1,6 miljoen mensen in deze stad. Rabat is één van de vier koningssteden van Marokko, dit betekent dat het vroeger ook al een keer de hoofdstad is geweest.

Rabat is 117 km² groot en heeft 1.622.860 (in 2004). De huidige burgemeester van de stad is Fathallah Oualalou.

Rabat was de eerste stad in Marokko waar je met de tram kunt reizen. Er gaan vier tramlijnen die je naar interessante plekken brengen in de stad. Ook kun je er goed met de bus reizen.

Geschiedenis

Op de plaats van het huidige Rabat is heel lang bewoond. De stad was tijdens de Romeinse periode bekend met de naam Sala.

Na 1253 ging het een tijdje slechter met de stad Rabat. Omdat Fez de belangrijkste stad werd in Marokko en daarom werd Fez toen de hoofdstad. Na 1609 ging het beter met Rabat.

In 1912 werd Rabat de hoofdstad van het Franse protectoraat Marokko. Nadat Marokko in 1956 onafhankelijk werd, bleef Rabat de hoofdstad.

Fotogalerij

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rabat_(Marokko)&oldid=699300"