Sint-Helena

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sint-Helena

Saint helena sm98.png

Hoofdstad Jamestown
Aantal inwoners 4255 (2008)
Oppervlakte 122 km²
Regeringsvorm Brits overzees gebied
Taal Engels (English)
Munteenheid -
Landcode SHN (samen met Ascension en Tristan da Gunha)

Sint-Helena (Engels: Saint Helena) is een eilandengroep in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Sint-Helena heeft net geen 4300 inwoners. Het is een overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk en is volledig afhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De inwoners van Sint Helena noemen zichzelf 'Saints'. De bevolking is ontstaan uit drie bevolkingsgroepen: Afrikaanse slaven, Chinese arbeiders en Engelse 'kolonisators'.

Sint-Helena was het eiland waar Napoleon Bonaparte, de Eerste Keizer van Frankrijk, opgesloten zat. Daarvoor hadden de Portugezen het ontdekt, de Nederlanders het veroverd, de Engelsen het veroverd, de Nederlanders het heroverd en ten slotte de Engelsen het weer heroverd.

Sint-Helena is een van de meest afgelegen gebieden op aarde. Je kan er alleen maar met de boot uit Kaapstad, de reis duurt dan minstens zes dagen. Momenteel is er een vliegveld in aanbouw, dus binnenkort is het eiland veel makkelijker bereikbaar.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sint-Helena&oldid=539389"