Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

The O.C. (serie)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The O.C., of gewoon The OC (The Orange County) is een Amerikaanse dramaserie die speelde vanaf 5 augustus 2003 tot en met 22 februari 2007.

De serie is bedacht door Josh Schwartz, en werd uitgezonden in meer dan 50 landen. Daaronder waren Australië, de Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Denemarken en België. The O.C. werd zelfs in de Verenigde Staten als de beste nieuwe drama-serie in 2003 bekroond.

De serie gaat over Ryan Atwood, die uit een achterbuurt komt genaamd Chino. Hij zit in het begin van de serie in de gevangenis en, als hij wordt vrijgelaten, op straat wordt gezet. Zijn advocaat, de rijke Sandy Cohen, neemt hem in huis voor het weekend. Hij zou na dat weekend naar de kinderbescherming worden gebracht en dan daar gaan wonen. Het enige probleem is dat Ryan andere plannen heeft en absoluut niet in een kindertehuis wil wonen. Uiteindelijk wordt hij geadopteerd door Sandy Cohen en zijn familie. Hij gaat in Newport Beach wonen bij Sandy, zijn vrouw Kirsten en zoon Seth Cohen. In het begin gaat het nog niet zo goed, hij is een buitenbeentje voor iedereen die daar woont, maar hij bouwt al snel een band op met Seth, krijgt nieuwe vrienden en begint er echt bij te horen.

Cast

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_O.C._(serie)&oldid=668765"