Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Twenty four Seven

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Twenty four Seven
Nog geen afbeelding
beschikbaar
Informatie
Artiest Tina Turner
Uitgebracht 2000
Duur (tijd) 47.09
Genre pop rock
Label
Portaal Portaalicoon Muziek

Twenty four Seven is een album van de Amerikaanse zangeres Tina Turner, het album scoorde hoog in verschillende hitlijsten maar deed het niet zo goed als albums zoals Private Dancer of Break Every Rule.

De grootste hit was "When the Hearteache Is Over, die op nummer 3 kwam in de dance versie van de Amerikaanse Billboard top 100. Een andere maar wat kleinere hit was Whatever You Need. Het album stampt uit 2000 en leek op het album van een andere Amerikaanse zangeres: Cher. Het liedje When the Hearteache is over werd gemaakt door de zelfde mensen als die voor Cher Believe maakte. Roger Davies was de bedenker van het album, hij is al jaren Tina's manager en vond dat het vorige album: Wildest Dreams te weinig airplays kreeg, dus moest hij iets nieuws verzinnen voor Tina, Cher had het zelfde probleem en zocht dus ook nieuwe muziek dat werd dus Dance, Believe werd vooral in nachtclubs gedraaid en werd zo heel populair onder de jongeren. Believe wordt ook wel gezien als het volkslied van de homoseksuelen. Roger wilde het zelfde doen voor Tina alleen dat werd een wat minder succes.

Commercieel succes

Het album kwam in Europa in 1999 uit en daar verkocht het album meer dan twee miljoen stuks, in Engeland kwam het in op nummer 9 volgens de UK albums Chart. In Amerika kwam het in 2000 uit en verkocht in de eerste week gelijk al 60.000. stuks, ook in Canada werd het een succes. Het werd platinum in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Europa. In Amerika kwam het album op nummer 21 en in Canada op nummer 9. Twenty Four Seven was het laatste studio album van Tina Turner.

Liedjes

 1. Whatever You Need
 2. All the Woman
 3. When the Hearteache Is Over
 4. Absolutly nothing has Changed
 5. Without You
 6. Don't Leave Me This Way
 7. Go Ahead
 8. Without You
 9. Falling
 10. I Will Be There
 11. 24/7

Charts

Land Positie
Zwitserland 1
Oostenrijk 5
Wallonië 16
Vlaanderen 7
Canada 9
Finland 3
Nederland 24
Frankrijk 23
Duitsland 3
Engeland 9
Noorwegen 9
Amerika 21
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Twenty_four_Seven&oldid=682981"