Bovenmeer

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De ligging van het Bovenmeer

Het Bovenmeer (Engels: Lake Superior & Frans: Lac Supéreur) is het grootste meer van de Grote Meren op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Het Bovenmeer ligt in het noordwesten en behoort tot beide landen. Het Bovenmeer is ook het grootste zoetwatermeer ter wereld; het Baikalmeer in Rusland heeft meer inhoud doordat het dieper is. Het Bovenmeer is in vergelijking groter dan het land Tsjechië.

Aan het meer grenzen de Amerikaanse staten Minnesota, Michigan en Wisconsin en de Canadese provincie Ontario. Via de St. Marys mondt het Bovenmeer uit in het Huronmeer. In het meer liggen vele eilanden, waarvan Isle Royale de grootste is. Rondom het meer zijn veel mijnen, aangezien er delfstoffen als nikkel, koper en zilver te vinden zijn rondom het meer. Het Bovenmeer staat ook bekend om zijn natuur en trekt daardoor veel toeristen.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Bovenmeer&oldid=700107"