Iberia

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Iberia
EC-JEJ A321 Iberia BCN.jpg
IATA ICAO Roepletters
IB IBE IBERIA
Land Vlag van Spanje Spanje
Oprichting 28 juni 1927
Hub(s) Luchthaven Madrid-Barajas
Vloot 128 vliegtuigen
Bestemmingen 109
Website www.iberia.com
Portaal Portal.svg Luchtvaart

Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje. Het is tevens de grootste van dat land.

Iberia is op 15 december 1927 opgericht. Haar eerste vlucht was van Madrid naar Barcelona met de Spaanse koning aanboord. Tijdens het 75 jarige jubileum hadden 500 miljoen mensen de luchtvaartmaatschappij gevlogen. Daarmee staat het in de top-5 van grootste Europese luchtvaartmaatschappijen.

Iberia is lid van Oneworld, een samenwerkingsverband tussen verschillende, wereldwijde luchtvaartmaatschappijen waaronder het Hong Kongse Cathay Pacific en het Australische Qantas. Verder werkt Iberia ook veel samen met British Airways en bmi onder de naam International Airlines Group.

Iberia voert veel vluchten uit van Europa naar Zuid-Amerika.

De vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat alleen maar uit vliegtuigen van Airbus. Onder de naam Air Nostrum vliegt ze naar regionale bestemmingen. De vloot van Air Nostrum bestaat niet uit vliegtuigen van Airbus, maar uit kleine vliegtuigen van ATR en Bombardier.

Fotogalerij

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Iberia&oldid=669010"