Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Jinan

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Jinan

Jinan is de zestiende grootste stad van China met 1.917.204 inwoners in het jaar 2008. Het is de hoofdstad van de Chinese provincie Shandong. Geografisch ligt Jinan in het oosten van het land. De stad is al heel oud. Het is ongeveer 4000 jaar geleden gesticht. Jinan is een financieel, industrieel en cultureel centrum. In de stad is veel technologie. Het is bekend om zijn onderwijs, want er zijn veel universiteiten en instituten. De stad heeft ongeveer zo'n 200.000 studenten. Dat is erg veel in tegenstelling tot andere steden op de wereld. Jinan is een moderne stad met veel wolkenkrabbers. Maar er zijn ook oude bezienswaardigheden. De stad is de vierde belangrijkste stad in China op gebied van informatietechnologie.

Partnersteden


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jinan&oldid=700538"