Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Shijiazhuang

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Shijiazhuang

Shijiazhuang is de 20e grootste stad van China met ongeveer zo'n 2.600.000 inwoners in het jaar 2008. Het ligt in de provincie Hebei en is er de hoofdstad van. Niet ver hiervandaan liggen de andere miljoenensteden Peking en Tianjin. De stad is een financieel, industrieel en cultureel centrum. Shijiazhuang bestaat nog niet zo lang. Het werd pas in de jaren '50 van de vorige eeuw (de 20e eeuw) gesticht. De stad groeide erg snel tot de miljoenenstad van vandaag. Textiel-industrie is het belangrijkst voor de economie van Shijiazhuang. Shijiazhuang heeft zelfs zijn eigen luchthaven. Vanaf hier kun je naar verschillende plaatsen op de wereld vliegen. In de stad zijn veel wolkenkrabbers. Vlakbij Shijiazhuang is een groot klooster. Dat heet het Klooster van Longxing.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Shijiazhuang&oldid=699569"