Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Portaal:Prehistorie

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Prehistorie.png
Welkom
LascauxStier.jpg
Boerderij IJzertijd Reijntjesveld.jpg

Welkom op het Prehistorieportaal, dat onderdeel is van het Geschiedenisportaal. Hier vind je alles over de Prehistorie. Op dit portaal zijn er een paar basisartikelen te vinden, dit zijn de belangrijkste artikelen over de prehistorie. Ook vind je een aantal belangrijke personen. Vind jij de Prehistorie echt heel leuk en wil je mee helpen met het schrijven van artikelen, kijk dan op onze projectpagina. Daar vind je artikelen die verbeterd en gemaakt moeten worden. Veel leesplezier!

Over de prehistorie

De prehistorie is in elke cultuur de periode waarvan geen teksten bewaard zijn gebleven. Alles wat we van die periode weten hebben we dus uit andere bronnen zoals gebruiks- en kunstvoorwerpen, en andere resten van bewoning die archeologen opgraven.

In de Lage Landen, dus ook in Nederland en België, eindigt de prehistorie wanneer de Romeinse veldheer Julius Caesar omstreeks 50 v. Chr. over onze gewesten schrijft.

Wooly rhinoceros.jpg
-> Lees verder ->
Volgend portaal

Het volgende portaal is het Oudheidportaal, waar in je leert over de Grieken, de Egyptenaren en de Romeinen, dus ook over farao's, aquaducten en de Olympische Spelen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Prehistorie&oldid=618873"