Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Portaal:Oudheid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Oudheid.png
Welkom

Welkom op het Oudheidportaal, dat onderdeel is van het Geschiedenisportaal. Dit portaal gaat over de Oudheid. Dus over de Oude-Grieken, de Egyptenaren en de Romeinen, en vele anderen. Een tijd waarin nieuwe ideeën ontstonden, vele geloven en prachtige gebouwen. Nog steeds hebben wij veel te danken aan de Oudheid, zoals het schrift en het riool. Lees hier meer over op dit portaal. Vind jij de Oudheid helemaal te gek en wil jij ook meeschrijven, kijk dan op onze projectpagina en schrijf mee. Kijk rustig rond op dit portaal en lees ook de artikelen. Veel leesplezier!

Subportalen

Omdat er een heleboel te vertellen valt over de Oude Grieken, Egyptenaren en Romeinen, hebben we deze aparte portalen:

Over de Oudheid

De Oudheid begint in elke cultuur met de uitvinding van het schrift. De periode ervoor wordt de prehistorie genoemd, de periode erna heet de middeleeuwen. De oudheid van Griekenland en Rome wordt de Klassieke oudheid genoemd. Deze laatste liep van ongeveer 750 v.Chr. tot 400 n.Chr. Omdat niet bij elk volk ('cultuur') het schrift in dezelfde periode wordt 'ontdekt', begint de oudheid bij verschillende volkeren ook niet op hetzelfde moment.

Attica 06-13 Athens 50 View from Philopappos - Acropolis Hill.jpg
Interessante plaatsen/personen
Volgend portaal

Het volgende portaal gaat over de Middeleeuwen. De tijd van monniken, kathedralen, ridders en kastelen. De tijd van het begin van veel steden, universiteiten, en de opbouw na de ineenstorting van het West-Romeinse Rijk. Lees hier alles over in het Middeleeuwenportaal.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Oudheid&oldid=655706"