Portaal:Romeinse Oudheid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Portaal Projectpagina Inschrijving Galerij
Portaal Romeinse Oudheid.png
Welkom

Welkom op het Romeinse Oudheidportaal, dat onderdeel is van het Oudheidportaal. Hier lees je echt alles over de Romeinse Oudheid met leerzame onderwerpen en artikelen. Vind je de Romeinse Oudheid heel erg interessant en leuk, neem dan eens een keer een kijkje op de projectpagina. Hier zie je precies welke artikelen er nog nodig zijn of uitgebreid moeten worden. Neem ook een kijkje op dit portaal en op de artikelen. Veel leesplezier!

Farm-Fresh bullet terug.pngTerug naar PIM-systeem
Volgende Portaal

Het volgende portaal is het Middeleeuwenportaal, over de tijd van ridders, monniken en kastelen.

Romeinse mythologie
DSC00363 - Mosaico delle stagioni (epoca romana) - Foto G. Dall'Orto.jpg
Sandro Botticelli - La nascita di Venere - Google Art Project - edited.jpg
De Romeinen namen later het christendom over als staatsgodsdienst!
Val van Het Romeinse Rijk

Omdat het Romeinse Rijk erg groot was, werd het in tweeën gesplitst. Het West-Romeinse Rijk en het Oost-Romeinse Rijk. Het West-Romeinse Rijk had Rome als hoofdstad en het Oost-Romeinse Rijk had Constantinopel als hoofdstad. Tijdens de Grote Volksverhuizing vielen verschillende volkeren het West-Romeinse Rijk binnen. Hierdoor viel het West-Romeinse Rijk. Het Oost-Romeinse Rijk bleef bestaan en bestond tot en met de 15de eeuw onder de naam het Byzantijnse Rijk.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Portaal:Romeinse_Oudheid&oldid=870105"