RandstadRail

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RandstadRail 3 van de HTM op Station Den Haag Centraal

De RandstadRail is een combinatie tussen een tram en trein, een sneltram. Ze rijden in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Rotterdam en ze zijn van de HTM en de RET. Deze lijnen heeft de RandstadRail:

RandstadRail 4 van HTM bij eindpunt Station Lansingerland-Zoetermeer

Voordelen van de RandstadRail zijn dat je overal snel kunt komen, je kan zien hoelang je nog wachten moet en ze maken minder geluid dan een tram.

Tussen Zoetermeer en Berkel en Rodenrijs (metrostation Rodenrijs) rijden de buslijnen 170 en 173. Vanaf metrostation Rodenrijs kan de reiziger metrolijn E nemen richting Den Haag en Rotterdam. De buslijnen zijn eigenlijk geen deel van de RandstadRail, maar bestaan omdat de RandstadRail nog niet is doorgetrokken tot Rotterdam.

Tram 2 van HTM rijdt afwisselend met de Haase Avenio, ook met RandstadRail. Tram 19 van HTM is geen onderdeel van de RandstadRail, maar rijdt wel met RandstadRail-sneltrams.

Metrolijn E van RET bij metrostation Rodenrijs
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=RandstadRail&oldid=761523"