Sterrenbeeld

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oude kaart met sterrenbeelden van noordelijk halfrond

Een sterrenbeeld is een verzameling sterren die een figuur vormt als je ze door lijnen met elkaar zou verbinden. De twaalf bekendste sterrenbeelden (ook zonnetekens genoemd) zijn de tekens van de dierenriem. Welk astrologisch sterrenbeeld jij hebt wordt bepaald door het moment waarop je geboren bent.

Sterrenbeeld Je hebt dit sterrenbeeld als je bent geboren in de periode van...
Ram ca. 21 maart tot ca. 20 april
Stier ca. 21 april tot ca. 20 mei
Tweelingen ca. 21 mei tot ca. 21 juni
Kreeft ca. 22 juni tot ca. 22 juli
Leeuw ca. 23 juli tot ca. 23 augustus
Maagd ca. 24 augustus tot ca. 22 september
Weegschaal ca. 23 september tot ca. 23 oktober
Schorpioen ca. 24 oktober tot ca. 22 november
Boogschutter ca. 23 november tot ca. 21 december
Steenbok ca. 22 december tot ca. 20 januari
Waterman ca. 21 januari tot ca. 19 februari
Vissen ca. 20 februari tot ca. 20 maart

Opgelet: de tabel hierboven kan er al eens aan dagje naast zitten... De precieze datum dat de zon een teken binnentreedt of verlaat kan immers van jaar tot jaar verschillen! Zo zal een kind dat in Nederland wordt geboren op 22 december 2017 geen Boogschutter zijn zoals de tabel ons vertelt, maar een Steenbok. Reeds op 22 december 2017 gaat de zon immers het teken Steenbok binnentreden. Als je dus heel zeker wil zijn, moet je het eens laten berekenen of zelf online een astrologische website zoeken waar je je geboortedatum en tijdstip van geboorte kunt invoeren. Een astroloog maakt voor deze berekening gebruik van "efemeriden" (zoals op deze site).

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sterrenbeeld&oldid=587809"