Symbolica

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Symbolica
Symbolica (Efteling) 20170521.jpg
Vooraanzicht (mei 2017)
Algemene informatie
Locatie Nederland Efteling
Themagebied Fantasierijk
Soort attractie Trackless darkride
Bouwer(s) Heijmans NV
EFT Rides
Opdrachtgever Efteling
Ontwerper Sander de Bruijn et al.
Status Geopend
Bouw 2016-2017
Opening 1 juli 2017
Sluiting
Afbraak
Kosten € 35 miljoen
Vervangt Efteling Brink
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema Magische wereld van Pardoes
Voorshow Aanwezig
Wachtrijmuziek Aanwezig
Ritmuziek Aanwezig
Achtergrondmuziek
Componist René Merkelbach
Vorige locaties en/of namen
' Hartenhof
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid 4,3 km/u
Baanlengte
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 7 minuten
Aantal voertuigen 34 voertuigen
Capaciteit 1400 personen/uur
6 personen/voertuig
Onride foto Aanwezig
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
1 meter
Maximale lengte 1 meter
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel Aanwezig
Wachtrij
Snelpas Afwezig
Single riders-rij Aanwezig
Baby switch Aanwezig
Website(s)
https://www.efteling.com/nl/park/attracties/symbolica
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken
de voorshow
Symbolica van boven

Symbolica is een trackless darkride in de efteling.Het type is een zogenoemde darkride,dat is een attractie.door deze attractie is een themadeel ontstaan:Fantasierijk. werd genoemd onder de naam hartenhof.De attractie kosten 35 miljoen euro.De darkride is geopend op 1 juli,precies twee jaar na de opening van baron 1898. Bij Symbolica gaat het om de beleving, niet om snelheid. De attractie is gericht op gezinnen. Er zijn veel verschillende bedrijven die hebben meegeholpen met bouwen. Het is ook de duurste attractie ooit in de Efteling en waarschijnelijk ook het meest gethematiseerd. het centrale midden punt: de brink moest weg voor de attractie.

Geschiedenis

De Efteling heeft veel geld uit gegeven aan achtbanen, sprookjes en shows. Toen wilden ze weer een echte familieattractie bouwen net zoals Droomvluchten Fata Morgana . Het is de enige trackless darkride in de Efteling. Er zijn wel twee andere geweest maar die zijn allebei weg in Ecodromeen Yumble Roermond. Eigenlijk zou de attractie Hartenhof gaan heten en in 2012 worden geopend, maar helaas werd het vaak uitgesteld

De keuze uit de Muziek, Helden of schattentour

Rit

Let op!
Hieronder staat een samenvatting van een rit van een attractie/achtbaan. Soms is het niet leuk om te weten hoe het afloopt
het observatium. Met in het midden de tovenaar

Het paleis der fantasie is een groot gebouw. De wachtrij start buiten. Je loopt door een bos heen slalomt door her gebied. Dan kom je in een soort open gebouw waar je zigzagt en borden kunt lezen. Ook hangen er spullen en een plattegrond om je te vermaken. Daarna loop je een trap op en kom je bij de voorshow. Daar gaat over een bezoek aan de koning terwijl Pardoes je graag een rondleiding wil geven in fantasievaarders. Dan gaat de trap open en moet je daar in lopen. Dan kom je in een trappenhuis met twee trappen: voor de normale bezoeker en singele riders. Daarna kan je gaan kiezen of je de helden, muziek of schattentour doet. De meest gewaardeerde route is de schattentour. Daarna kom je bij het station. Daar moet je instappen in een Fantasievaarder. Daarna ga je naar het Observatorium: Het planetarium. Daar staat in het midden een tovenaar. Over die tovenaar was was veel discussie omdat hij zijn middelvinger opstak. Het was niet zo bedoelt. Daarna komt pardoes te voor schijn en route een spreuk waardoor je snel ronddraait. Daarna kom je in het Botanicum. Dat is de kas van het paleis. Daar breekt een ruit en komt water het aquarium. Dan kom je langs de panorama salon. daar zie je een panorama van Fantasierijk. Je komt door een gang naar drie deuren toe. daarachter zitten kamers waar je hebt voor gekozen. Als je daar uit bent kom je in het verborgen fantasiedepot. Daar ga je door een wereld vol fantasie heen en is voor de schattentour, helden en muziektour is iets anders interactiefs te doen. Daarna kom je langs de keuken, wijn en champagne voorraad te zien is. daarna kom je in de belangrijkste en afsluitende scene is het feest en de koningszaal. Daar ''dansen'' de vaarders. Ook is er een groot buffet en de koning en pardoes te zien. Als je daar uit bent ga je naar de galerij waar in lijsten je onride foto's te zijn. daarna kom je bij een gescheiden uit uitgang van de ingang en is er een shop.

Galerij bouwfotos

Link

[1]attractiepagina

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Symbolica&oldid=611581"