Carnaval Festival

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Carnaval Festival
Carnaval-Festival.JPG
Algemene informatie
Locatie Nederland Reizenrijk, Efteling
Themagebied
Soort attractie Darkride
Bouwer(s) MACK Rides
Opdrachtgever Efteling
Ontwerper
Status geopend
Bouw
Opening 1 juni 1984
Sluiting
Afbraak
Kosten €4,54 miljoen
Vervangt
Vervangen door
Animatronics leverancier
Thematisering en muziek
Thema
Voorshow
Wachtrijmuziek
Ritmuziek
Achtergrondmuziek
Componist
Vorige locaties en/of namen
' Carnaval Festijn
'
'
Eigenschappen
Topsnelheid 1,8 km/u
Baanlengte 240 m
Lengte route
Maximale hoogte
Ritduur 8 minuten
Aantal voertuigen 118 gondels
Capaciteit 1.600 personen per uur
Onride foto Aanwezig
Veiligheid
Minimale lengte
Minimale lengte
zonder volwassene
Maximale lengte
Minimale leeftijd
Niet geschikt voor
Veiligheidsbeugel
Wachtrij
Snelpas
Single riders-rij
Baby switch
Website(s)
http://www.efteling.com/NL/Park/Attracties/Carnaval-Festival.html
op RCDB
op RCDB
Portaal Portaalicoon Attractieparken

Carnaval Festival is een darkride in de Efteling. De attractie opende in 1984 en was daarmee de eerste darkride in het attractiepark. Carnaval Festival is geïnspireerd door de Disney-attractie It's a Small World, alleen door zonder bootjes op het water en vrolijker. In Carnaval festival gaat men langs 14 landen en gebieden, waar carnaval wordt gevierd op hetzelfde ritme.

Carnaval Festival is bedacht door Joop Geesink, bekend van Loekie de Leeuw. In de attractie was dan ook lange tijd Loekie de Leeuw is elke scene te zien tussen 2005 en 2012. Tegenwoordig zijn alle Loekies vervangen door Jokie en het vogeltje Jet. Dit waren de originele mascottes van de attractie. Carnaval Festival is overigens in een no-time gebouwd. In de herfst van 1983 werd besloten om de attractie te bouwen en in de zomer van 1984 stond hij er al. Overigens heeft de attractie er van buiten niet altijd zo uitgezien. Toen men in 1998 de Vogel Rok bouwde, moest de ingang iets worden opgeschoven. Carnaval festival is bekend vanwege het muziekje Taaa-ta-ta, Taaa-ta-ta, ta-tadaaah, wat door Toon Hermans is bedacht. Dit deuntje blijkt één van de meest irritante nummers te zijn ooit.

In Carnaval Festival komt men langs de volgende landen: Nederland, België, Monaco, Frankrijk, Groot-Brittanië (waaronder Schotland), Duitsland, Zwitserland, Italië, Japan, China, Alaska, Afrika, Mexico en Hawaï.

Carnaval Festival is ook te bezoeken door invaliden. Zij kunnen naar binnen via een speciale ingang, die rechts naast de uitgang van de attractie zit.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Carnaval_Festival&oldid=509065"