Tuingereedschap

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tuingereedschap

Een tuingereedschap is een van de vele gereedschappen gemaakt voor tuinieren en landschapsinrichting. Een groot deel van de gereedschappen komt overeen met het assortiment gereedschappen gemaakt voor land- en tuinbouw wat op en rond de boerderij gebruikt wordt. Tuingereedschap kan worden onderverdeeld in handgereedschap en elektrisch gereedschap.

Het huidige tuingereedschap is ontstaan ​​uit de vroegste landbouwwerktuigen die door de mens werden gebruikt. Voorbeelden zijn de bijl, sikkel, zeis, hooivork, schop, troffel, schoffel, tuinvork en hark. Op sommige plaatsen is de machete gebruikelijk. Dit is vergelijkbaar met een groot snoeimes.

De vroegste gereedschappen werden op verschillende manieren gemaakt van hout, vuursteen, metaal, tin en been. De ontwikkeling van metaalbewerking, eerst in koper en later in brons, ijzer en staal, produceerde de duurzame gereedschappen van vandaag, waaronder efficiënte snijgereedschappen als snoeischaren, grasschaar en takkenscharen.

Door het toenemende gebruik van moderne legeringen kunnen veel gereedschappen zowel sterker als lichter worden gemaakt, waardoor ze duurzamer en gebruiksvriendelijker worden.

Voorbeelden van tuingereedschap

Voor tuinieren zijn gereedschappen nodig. Voorbeelden van tuingereedschap zijn:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tuingereedschap&oldid=739439"