Wikikids:Boomhut/archief17

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vraag

hey ! ik ben julienne

ik heb een vraag,... kan je ook instellen dat andere menden jouw artikel niet kunnen veranderen ?

het zou heel fijn zijn als dat kan !!!

groetjes Julienne

Hallo Julienne, nee dat kan helaas niet! Het hele idee van WikiKids is dat je met elkaar aan pagina's en artikelen kunt werken. Als je het ergens niet mee eens bent kun je dat met de gebruiker bespreken. :) apoo overleg · (MOD) 30 jun 2013 19:33 (CEST)

Hoi allemaal!
Misschien is het leuk om te weten dat WikiKids afgelopen dinsdag genoemd werd in het AD, in een artikel over leersites en leren in de vakantie (Sorry, kinderen; Pagina 21). Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 3 jul 2013 13:09 (CEST)

Zeker leuk! Had ik nog niet gezien. Heb je een scan van het artikel misschien?Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 jul 2013 16:30 (CEST)
Ai, helaas niet. Ik wou nog een foto maken, maar toen kwam ik erachter dat ik mijn mobiel niet bij me had. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 3 jul 2013 16:42 (CEST)
thumb|left Zie afbeelding Face-grin.svg. En hier voor de hele pagina. Gebruiker:JurgenNL/handtekening 3 jul 2013 19:57 (CEST)
Dank! Leuk om daar tussen te staan!Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 3 jul 2013 20:55 (CEST)

Sjabloon:Uitklappen

Wat is er eigenlijk met Sjabloon:Uitklappen? Het klapt helemaal niet uit! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 3 jul 2013 18:27 (CEST)

Werken op WikiKids

Dag allemaal,

Komende vrijdag mag ik een presentatie geven over WikiKids. Lijkt me leuk om te vertellen wat jullie leuk vinden aan het werken op WikiKids. Zouden jullie dat kunnen aangeven? Dan kan ik dat weer in mijn presentatie gebruiken. Alvast bedankt! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 6 jul 2013 12:29 (CEST)

 1. Als nieuwe gebruikers (kinderen) een artikel schrijven is het vaak een werkstuk of een tekst die nog (wat) verbeterd moet worden voordat het echt helemaal goed is. Je kan dus zowat altijd iets doen aan het verbeteren van artikelen, en dat vinden sommigen dan weer leuk.
 2. De Nederlandstalige Wikipedia heeft meer dan 1.5 miljoen artikelen, WikiKids heeft er 27.078. Een groot verschil dus. Gebruikers willen graag artikelen schrijven, maar zeggen dan soms "Er valt niks te schrijven.". En dat terwijl er zoveel te schrijven valt. Kortom: Er valt te schrijven, iets wat sommigen leuk vinden.
 3. WikiKids moet ook onderhouden worden. Niet bestaande sjablonen of afbeeldingen komen voor, vandalisme wordt gepleegd en er wordt nog wel eens geklierd. Niet bestaande sjablonen en afbeeldingen verwijderen is iets wat zowat bijna iedereen kan, en vandalismebestrijding is bij mij favoriet.

Ik hoop zo voorlopig voldoende antwoorden te hebben gegeven. Southparkfan 6 jul 2013 13:22 (CEST)

Wat ik leuk vind aan WikiKids is:
 1. Er zijn inderdaad op wikipedia > 1.500.000 artikelen en WikiKids heeft er maar 27.078, en er bestond nog geen enkel artikel over de Amerikaanse Burgeroorlog terwijl op wikipedia daar zoveel over bestond, en dan kon ik daar niet zo veel meer over schrijven terwijl hier... Hier kan ik me lekker uitleven!
 2. Op WikiKids zijn er allemaal kinderen, terwijl op wikipedia vond ik het daar niet zo leuk omdat ik tussen alle volwassenen zit/zat.
 3. Op WikiKids krijg je ook veel meer hulp als je niet weet wat je moet doen of als je iets fout gedaan hebt, terwijl op wikipedia gaan ze er van uit dat je al volwassen en groot bent en dat je alles vlug begrijpt, terwijl je soms nog maar een kind bent.

Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 6 jul 2013 13:45 (CEST)

Dank voor jullie antwoorden! Als anderen ook nog willen reageren dan mag dat natuurlijk nog steeds. Dinsdag ga ik de presentatie daadwerkelijk maken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 7 jul 2013 10:26 (CEST)
Dit zijn mijn redenen:
 1. Ik ben hier eerst gekomen omdat ik vond dat deze wiki veel te weinig info bevatte tegenover Wikipedia.
 2. Ik vind het ook leuk om mensen te helpen, en hierbij heb ik het gevoel dat ik iets nuttigs doe & mensen help.
 3. Ik vind het leuk om aan artikelen te schrijven, want zo leer ik ook bij (als ik dat dan opzoek).
Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 7 jul 2013 15:25 (CEST)
Gister dus! Liep het als geslaagd?
 1. Er wordt minder op taalfoutjes gelet. Op Wikipedia letten alle deskundigen op foutjes, waardoor het lijkt alsof hun de beste willen zijn en alles willen hebben op hun manier.
 2. De kinderen die geïntresseerd zijn in schrijven en informatie kunnen het hier neerplaatsen! Wat je weet mag je hier gewoon plaatsen (wel normale dingen dan)
 3. Ik houd van schrijven en dingen opzoeken enzo. Natuurlijk heeft Wikikids maar 27.078 artikels, dus kinderen kunnen veel artikelen toevoegen! Ik ben momenteel bezig artikelen zoals Sjabloon:Infobox muziekalbum, en andere artikelen. Ook ben ik bezig om hitnoteringen van artiesten makkelijk te laten zien met eenvoudige tabellen.

Dat is mijn mening.TomDG 10 jul 2013 19:01 (CEST)

 1. Omdat Wikikids maar 27.078 artikels heeft, kan je veel artikels schrijven.
 2. Er worden minder moeilijke woorden gebruikt, terwijl op Wikipedia alle volwassen volwassen en slim willen lijken. Voorbeeld:conceptuele. Zover ik weet, weet een deel van de schrijvers die van die ingewikkelde woorden niet eens wat hij opschrijft. Je krijgt dus makkelijker informatie te zien over een artikel.
 3. Ik vind het leuk om artikelen aan te vullen.

Sebastiaan Overleg 21 jul 2013 09:40 (CEST)

Gebruiker:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js

Dag allemaal,

ik heb zonet de pagina Gebruiker:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js aangemaakt, en de inhoud is/was:

/* Zeusmodus */
document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript"'
 + 'src="http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-zeus.js'
 + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></scr'+'ipt>');

en ten ik op de knop "Bewerking ter controle bekijken" klikte, kwamen er allemaal van die objecten linksbovenaan - net wat ik bedoelde - en ik heb daarna ook de regel

importScript('User:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js');

ingevoegd, maar dan zijn die objecten weg. Kan iemand daar alsjeblieft eens naar kijken? Bedankt! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 6 jul 2013 15:44 (CEST)

Southparkfan en Jurgen zullen er wel raad mee weten. Ik weet alleen niet of het echt zo nuttig is om de Zeusmodus op WikiKids te gebruiken. Hij is gemaakt voor Wikipedia en werkt hier daarom niet perfect. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 6 jul 2013 15:51 (CEST)
Ha Josse,
Sorry maar de Zeusmodus werkt erg slecht op WikiKids. Er is in het verleden (weliswaar niet zo heel lang geleden) veel gedoe hierover geweest, dat de Zeusmodus bijna onbruikbaar is. Je mag wat mij betreft het heus wel gebruiken, maar je zult er weinig aan hebben. Alleen de pop-up bij het terugdraaien werkt en SnelSjabloon doet het nog redelijk. Wil je de Zeusmodus ondanks dat hebben?

/* Zeusmodus */ document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript"' + 'src="http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-zeus.js' + '&action=raw&ctype=text/javascript&dontcountme=s"></scr'+'ipt>');
Voeg bovenstaande tekst in je common.js toe. Southparkfan 6 jul 2013 17:21 (CEST)

Maar ik heb die code toegevoegd in Gebruiker:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js en dan de regel:importScript('User:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js') in mijn common.js toegevoegd. Kan ik dan ook die tekst die je me hierboven opgeeft in Gebruiker:Josse.Cottenier/Zeusmodus.js toevoegen of moet dat echt in mijn common.js? Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 6 jul 2013 17:44 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd. Nu werkt het toch! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 jul 2013 08:04 (CEST)

Gebruiker:Josse.Cottenier/OPmededeling

Kan iedereen die verstand heeft van HTML en CSS en nog wat van die dingen hier naar kijken? Ik heb het opgesnukt met van die {{{1}}}-tags, maar die {{#switch}}-tag wilt maar niet werken. Kan iemand daar met kijken? Bedankt! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 6 jul 2013 19:41 (CEST)

Mag ik die pagina misschien bewerken? Voor wie weet als ik een oplossing heb. Southparkfan 7 jul 2013 11:52 (CEST)
Jahoor. Totdat hij oké is mag iedereen hem bewerken maar enkel om hem te herstellen! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 jul 2013 15:39 (CEST)

Project hoofdpagina

Hallo,

ik werk aan een project voor om de saaie hoofdpagina te herstellen, en ik doe er al werkzaamheden rond. Kan iemand hier naar kijken? Ik wil die vakjes van "Welkom op WikiKids!", "Artikel van de week" en "Portalen" onder mekaar zetten. Bedankt! Met vriendelijke groet, Josse.Cottenier - Overleg (+) 8 jul 2013 18:17 (CEST)

wiki kids

hoe is wiki kids gemaakt

Zie Wikikids:Info Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 9 jul 2013 14:42 (CEST)

EEN GOED ARTIKEL EN LEUKE MENSEN!

hoi ik ben nieuw hier ik ben MyrtenxLinde ik heet gwn myrten dus zo mag je me noemen ik ben 8 bijna negen. ik heb 2 vraagjes:

1. aardige mensen?

ik vraag me af zijn hier aardige mensen en wil je me helpen met alles hier wie wil me rondlijden? dat is vraag 1 :-)

2.een goed artikel

wie kan me vertellen hoe je een goed artikel over spionnen maakt? ik wil graag weten hoe je dat doet, ik zie soms van die stukken en dan denk ik: `hoe doe je dat?`

xxx en groetjes myrten

PS: ik hoef maar 1 iemand die me rond kan leiden en die me deze brief kan beandwoorden!

doei- Deze reactie werd toegevoegd door MyrtenxLinde (overleg | bijdragen)

Hoi MyrtenxLinde!
 1. Hier zijn zeker weten aardige mensen! Natuurlijk is er wel iemand die je wilt helpen met vragen, hier kan je je vragen stellen.
 2. Er staat een tekst op je overlegpagina (klik) die je volgens mij al antwoord geeft op je vraag. En anders vraag je het maar hoor! Face-grin.svg Wil je trouwens je berichten ondertekenen? Dus achter je bericht vier tildes(~~~~) neerzetten, of op het handtekening-knopje drukken. Southparkfan 9 jul 2013 17:09 (CEST)
Wat is trouwens het handteking-knopje? Sebastiaan Overleg 10 jul 2013 19:27 (CEST)
Knoppen bewerkingsscherm.PNG - Het één na laatste knopje, met een handtekening erop. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 10 jul 2013 21:33 (CEST)
Bedankt!--Sebastiaan Overleg 11 jul 2013 12:14 (CEST)

Vaticaanstad

Wat is het sjabloon voor Vaticaanstad (zoals {{IT}} voor Italië)? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 10 jul 2013 18:45 (CEST)

Dat is {{VA}}. Face-wink.svg Sebastiaan Overleg 10 jul 2013 19:29 (CEST)
Bedankt! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 10 jul 2013 19:46 (CEST)

Sterren

Hallo allemaal!
Ik nodig jullie allemaal uit om eens een kijkje te nemen op Gebruiker:Beem/Klad. Apoo had een tijdje geleden een plan om de sterren te vernieuwen, en daar ben ik mee verder gegaan. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Als jullie nog ideeën of commentaar hebben, dan hoor ik dat graag. Face-wink.svg Ik heb de sterren ontvangen op KinderWiki uit de lijst weggehaald. Ik vindt alleen het aantal sterren van TahR, 9(!), nogal veel. Ik moet nog even uitzoeken welke daarvan op WikiKids zijn uitgereikt. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 11 jul 2013 14:42 (CEST)

Beste Beem, wat een mooie sterren zeg! Ik ga mijn best doen om een ster te krijgen. Face-wink.svg --Sebastiaan Overleg 11 jul 2013 15:35 (CEST)
Heel goed gedaan Beem! Face-smile.svg Southparkfan 11 jul 2013 16:54 (CEST)

Sjabloon Televisieserie

Is er een sjabloon voor televisieserie, zo ja welke? Bijou (?)(KleineWijsneus) 12 jul 2013 17:33 (CEST)

Weet ik niet. Ik kan er misschien een ontwerpen. Welk sjabloon wil je? Josse.Cottenier - Overleg (+) 13 jul 2013 09:38 (CEST)
Voor een algemene tv serie Bijou (?)(KleineWijsneus) 13 jul 2013 19:11 (CEST)

Groetjes van Parijs

Ik ben in Parijs en luister naar een lezing van Gerard Dummer over Wikikids. Dit is een geweldig project! Daniel Mietchen 12 jul 2013 18:53 (CEST)

Groetjes terug, vanuit Nederland! :) apoo overleg · (MOD) 12 jul 2013 19:18 (CEST)

Presentatie zweden

hoi allemaal ik doe een presentatie over Zweden maar ik kan niet vinden wanneer Zweden is ontstaan. Zou iemand kunnen helpen. Groetjes Bbgirl - Deze reactie werd toegevoegd door Bbgirl (overleg | bijdragen) 12 jul 2013 20:05 (CEST)

Hoi Bbgirl. Volgens een snelle doorkijking van mij heeft zweden een in de Zweedse onafhankelijkheidsoorlog gevochten. Het zou kunnen dat die daardoor onafhankelijk werden. Ik weet ook niet zo veel over zweden. Hier kan je veel informatie vinden. En hier ook nog wel wat. Vergeet je vooral niet te ondertekenen (zet ~~~~ aan het einde van je bericht). Josse.Cottenier - Overleg (+) 13 jul 2013 07:40 (CEST)

Portaal:Militair

Hallo allemaal,

ik werk op aanvraag van Beem verder aan Portaal:Militair. Maar er is een HTML fout gebeurd. ik heb een </div> achter mijn portaalbox gezet, maar dan zie ik dat die portaalbox niet stopt hoewel ik }} heb gezet, en dan staat er nog eens </div></div></div>. zou iemand daar eens naar willen kijken? Bedankt! Josse.Cottenier - Overleg (+) 13 jul 2013 07:43 (CEST)

En hier staat er ook al zoiets in die aard. Josse.Cottenier - Overleg (+) 13 jul 2013 11:43 (CEST)

Herschrijven

Wanneer mag je een artikel herschrijven? Bijou (?)(KleineWijsneus) 13 jul 2013 19:11 (CEST)

Als je de tekst verbeterd mag dat altijd, zolang je maar geen goede tekst weghaalt. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 13 jul 2013 19:12 (CEST)

HotCat

Hoi, bij mij werkt mijn HotCat ineens niet meer... Weet iemand waar dat aan ligt? Josse.Cottenier - Overleg (+) 17 jul 2013 09:29 (CEST)

Vreemd, bij mij werkt hij nog... Welke browser gebruik je? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 17 jul 2013 10:26 (CEST)
Chrome. Josse.Cottenier - Overleg (+) 17 jul 2013 11:49 (CEST)
Hé, nu werkt-ie weer. Vanochtend niet. Josse.Cottenier - Overleg (+) 17 jul 2013 11:50 (CEST)
Vreemd, want ik gebruikte ook Chrome (al dan niet op de iPad) en HotCat werkte wel! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 17 jul 2013 18:51 (CEST)

Categorie:Wikikids:Weg?

Hoe lang gaan die afbeeldingen daar eigenlijk nog blijven staan? Sommige afbeeldingen staan daar al jaren in. Josse.Cottenier - Overleg (+) 20 jul 2013 07:49 (CEST)

Ik en Southparkfan zijn een tijdje geleden bezig geweest hiermee, toen hebben we veel afbeeldignen kunnen verwijderen, maar ook veel een beschrijvingssjabloon kunnen geven. Ik zal hier heus nog wel een keertje mee verder gaan. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 20 jul 2013 11:01 (CEST)

wikikids

jeej ik ben op wikikids. nou ik heb een vraag. jullie hebben allemaal heel erg veel informatie over alles wat je kan bedenken. mijn vraag is:zoeken jullie die informatie zelf op google en schrijven jullie het over of zijn jullie heel avondtuurlijk en het zelf uitzoeken? het liefst zijn jullie avondtuurlijk maar zeg het eerlijk. want ik ben een hele grote fan van wikikids. en ik wil het graag weten. want wikikids is een van mijn lievelings sites omdat je er alles kan vinden. wikipedia niet meer maar wel een beetje want die schrijft alles over van google. dat vind ik echt niet eerlijk. maar jullie hoeven niet te zeggen nee we schrijven niet over omdat jullie dan denken dat ik geen fan meer ben van wikikids. want jullie blijven altijd mijn lievelings site en als jullie niet eerlijk zijn dan zijn jullie mijn lievelings site niet meer. sorry als ik boos klink maar zeg het a.u.b

xoxoxoxoxox dunya - Deze reactie werd toegevoegd door Wikitessa (overleg | bijdragen)

Hi Dunya, ik gebruik soms Wikipedia als bron, soms weet ik het gewoon van mezelf ;). Wil je biet vergeten te ondertekenen met ~~~~? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 21 jul 2013 11:33 (CEST)
Beste Dunya, dat is bij iedereen wel verschillend. De ene neemt een deel over van Wikipedia, en de ander schrijft dingen uit hun hoofd dat hun al weten. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je een artikel schrijft, want het belangrijkste is dat je HET schrijft! Groeten, Sebastiaan Overleg 21 jul 2013 12:03 (CEST)

Artikel van de week

Wat moet een artikel hebben om in "artikel van de week" te komen, b.v. de naam in vetgedrukte letters in het eerste zin van de artikel?Face-grin.svgGroetjes, CHESSFREAKCb start large.pngFace-wink.svg Vraagjes? 23 jul 2013 13:10 (CEST)

Een artikel van de week moet aan de standaard eisen van een artikel voldoen (zoals de vetgedrukte letters, categorieën enz.). Het artikel moet interessant zijn en niet te moeilijk. Ook moet het een plaatje hebben. Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 23 jul 2013 17:25 (CEST)

Artikelen

mijn (Nicknaam) is Brainstorm en ik heb een vraag .

Waarom staan er zo weinig artikelen op wikikids? er is ENORM! veel om over te schrijven maar niemand doet dat! als je veel over iets weet moet je gewoon dat artikel zoeken en er nieuwe dingen over schrijven als het niet bestaat? MAAK HET DAN AAN in Godsnaam! waarom doet niemand dat? er zijn maar 13.600 artikelen beschikbaar!ik verbaas mij daar echt over!als je eens nadenkt kun je al veel artikelen beginnen of uitbreiden

Brainstorm

Je hoeft ons niet terecht te gaan wijzen. En al helemaal niet in hoofdletters. Heb je enig idee hoeveel 13.600 is? Er is inderdaad enorm veel over te schrijven, dat hoef je ons niet te vertellen. Er komen elke dag wel een paar artikelen bij. Het is niet zo dat niemand schrijft of zo. Als je artikelen mist, voel je vrij en maak het aan, dat doet iedereen. Zou je trouwens voortaan ook met vier tildes (~~~~) je berichten willen ondertekenen? Emojione 1F305.svg Beem- Overleg Emojione 1F404.svg . 28 jul 2013 14:44 (CEST)

Hallo,

Ik zit met een probleem. namelijk : het lukt mij maar niet om foto's te uploaden in artikels ik snap echt niet hoe dat moet kan iemand mij helpen?

Brainstorm

Brainstorm 28 jul 2013 16:09 (CEST)

HTML-links

Hoe komt het dat Wikikids geen HTML-links kan lezen zoals deze link naar mijn GP:<A href="http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Gebruiker:Josse.Cottenier" target="_self">Link naar mijn GP</A>? Dat is toch HTML en Wikikids kan toch HTML lezen? Josse.Cottenier - Overleg (+) 31 jul 2013 09:57 (CEST)

Nee. Externe links kun je toevoegen door [ en ] om een link te zetten. WikiKids kan in principe geen html, daar moet je vanuit gaan. Er zijn beperkte dingen mogelijk zoals div's. Maar aangezien "a href" al vervangen is door de enkele blokhaken werkt dat dus niet meer. :) apoo overleg · (MOD) 31 jul 2013 10:21 (CEST)

Einde Moderatorschap

Beste allemaal,

alweer een maand geleden ben ik gestopt met het actief uitvoeren van moderatortaken op WikiKids. Ik wil jullie allemaal graag via deze manier bedanken voor alle 'cadeautjes' en berichtjes die ik heb ontvangen. Het was erg leuk om te lezen en zeker ook een stukje waardering na ruim 4 jaar moderatorwerk.

Sommige van jullie denken dat ik helemaal definitief voorgoed weg ben. Dat is niet zo, zoals je zult zien heb ik mijn moderatorrechten nog en zal ik altijd nog een vervelende vandaal blokkeren als ik hem toevallig tegen het lijf loop. Als moderator heb ik mij altijd erg verantwoordelijk gevoeld voor WikiKids. Vragen, opmerkingen, blokkeerverzoeken, verwijdernominaties heb ik altijd zo snel en zo goed mogelijk willen behandelen. In de trein, achter de computer, op vakantie, op mijn mobiel, noem maar op.. iedere melding behandelde ik vrijwel direct.

Nu ik het stokje over heb gegeven aan moderator Beem heb ik een stukje rust. Jullie zullen mij op WikiKids nog wel zien, de ene keer wat meer dan de andere keer. Voor dringende vragen kun je me natuurlijk altijd bereiken per e-mail of overlegpagina. Maar ik weet zeker dat Beem jullie bijna met alle vragen ook prima kan helpen!

Tot slot wil ik jullie nog een hele fijne vakantie toewensen,
:) apoo overleg · (MOD) 1 aug 2013 18:22 (CEST)

Bedankt apoo, echt heel erg bedankt! Hopelijk tot snel ;-)! Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 1 aug 2013 18:54 (CEST)
Van mijn ook, misschien een dagje te laat, maar beter te laat dan nooit! Hopelijk tot snel, Face-crying.svg Josse.Cottenier - Overleg (+) 2 aug 2013 07:55 (CEST)
Je hebt het werk goed uitgevoerd. Chapeau! ;) Ik besefte me zonet dat ik alweer ruim 4 maandjes niets meer had gedaan op WikiKids... tijd om daar wat verandering in te brengen. :P ~ Groetjes, | «_Jager_» | ~ | «_overleg! :-)_» | 19 aug 2013 15:17 (CEST)

pagina

ik kan mijn pagina niet meer vinden hoe kan dat? hij heette roze maandag. ik heb hem wel opgeslagen. - Deze reactie werd toegevoegd door Pientertje! (overleg | bijdragen) 2 aug 2013 11:20 (CEST)

Dit 'm: Roze maandag. Wil je a.u.b. ondertekenen met ~~~~? Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 2 aug 2013 11:29 (CEST)
Hey Cookie, ik wou net antwoorden en dan krijg ik een bewerkingsconflict. Face-grin.svg Josse.Cottenier - Overleg (+) 2 aug 2013 11:32 (CEST)

Nieuw

Hoi allemaal, ik ben nieuw hier, en ik vind het een beetje eng hier. Ik moet nog wennen aan Wikikids. Weet iemand een artikel waar ik kan starten? Ik ben nu net 10 jaar. Groetjes, Grijze ezel. - Deze reactie werd toegevoegd door Grijze ezel (overleg | bijdragen)

Beste Grijze ezel, welkom op Wikikids! Je hoeft het trouwens niet eng te vinden, want hier zijn voldoende vertrouwbare gebruikers, waaronder ook drie moderators!

Dit zijn een paar artikels:

Wikikids heeft nu 27.078 artikels, terwijl Wikipedia wel meer dan 1,5 miljoen artikels heeft! Voel je vrij en start als je wilt artikels die nog niet bestaan. Je kunt ook eventueel artikelen verbeteren. Wil je trouwens niet vergeten je berichten voortaan te ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Wikipedia W.png Sebastiaan Overleg 4 aug 2013 13:41 (CEST)

Sterren

Hoi Wikikids, een vraagje:

Ik heb hier in een paar uur tijd al veel gebruikers gezien die sterren hebben gekregen. Hoe krijg je sterren? Hoe geef je sterren? Mag je zomaar sterren geven? En zo wel, wat voor sterren? Mogen alleen moderators sterren geven? Groeten, Grijze ezel 4 aug 2013 16:23 (CEST)

Zie Wikikids:Sterren. Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 4 aug 2013 17:05 (CEST)

Bronnen

Op Wikipedia zie ik veel bronnen, terwijl op Wikikids er helemaal geen bronnen zijn. Dat is niet handig, want dan is de mogelijkheid groter dat er onzin komt te staan in artikelen van Wikikids. Ook de appendix en citeer web doen het hier niet. Waarom is dit zo? Grijze ezel 4 aug 2013 16:32 (CEST)

We stimuleren het gebruik van bronnen. Maar door middel van een link onderaan een pagina als bronvermelding. Cite en de appendix zijn te lastig voor onze doelgroep. :) apoo overleg · (MOD) 4 aug 2013 16:38 (CEST)

JavaScript in HTML

Hoe zet je in wiki-opmaak JavaScript tekst? In HTML is dat:

<script language="JavaScript">
JavaScript-tekst
</script>

maar dat werkt niet op wikikids. Ik heb dat nodig voor Gebruiker:Josse.Cottenier/HTML-documenten/Javascript-testen.html. Josse.Cottenier - Overleg (+) 8 aug 2013 18:30 (CEST)

Vanwege veiligheidsoverwegingen kan dat niet op wiki's. Je kunt een JavaScript runnen vanuit je eigen naamruimte maar niet includen in html. :) apoo overleg · (MOD) 10 aug 2013 23:53 (CEST)

flevoland

wie weet een ding dat ik op een school opdracht moet schrijven over flevoland gr.urk

Kijk eens hier (klik). Blason Gryffondor.svg « Ciao, Cookie » Flag of Italy.svg 22 aug 2013 16:43 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut/archief17&oldid=503981"