Allah

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Hogere macht in het universum
Emanation 1.png
Namen
God · Allah · Jahweh · Brahman · Waheguru · Tao
Godsdiensten
De naam van Allah in het Arabisch

Allah is het Arabische woord voor God, dat door moslims wordt gebruikt om Hem aan te duiden. In het Arabisch schrijf je Allah zo: الله. Omdat Allah hetzelfde betekent als God wordt het ook gebruikt door Christenen in Islamitische landen om Hem te benoemen. Bekend is de Arabische uitspraak: "Allahu Akbar", wat letterlijk betekent: "God is groot". De moslim geloven dat er één God is, niet meer. Dat is het meest belangrijke van het islamitische geloof. Dat wordt gezegd in de islamitische geloofsbelijdenis, de sjahada.

In de Islam mag men geen afbeeldingen maken van God (Allah). Ook van Zijn laatste profeet, Mohammed, mogen geen afbeeldingen worden gemaakt. Volgens de Islam had Allah namelijk meerdere profeten die zijn woord aan de mensen overbrachten. Te beginnen met Abraham, (of Ibrahim in het Arabisch), Mozes, Noach, dan Jezus (Isa in het Arabisch) en als laatste Mohammed.

Videoclips

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Allah&oldid=841398"