Heiloo

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Heiloo is een dorp in de provincie Noord-Holland. Het ligt ten zuiden van de stad Alkmaar.

Dingen te doen in Heiloo

Heiloo staat bekend om de bossen en mooie landschappen. "Hei" staat voor: heilig, en "loo" staat voor: bos. Heiligbos, en dat is wat overdreven. Heiloo heeft inderdaad een bos. In dat bos kan je wandelen, maar er is ook een fietspad die je leid naar Alkmaar. In Heiloo zijn twee voetbalclubs: HSV en Foresters. Er is ook een hockeyclub: de Terriërs en een atletiek vereniging trias. Er is ook nog een dansschool en twee sport verenigingen het Vennewater en HSV. En nog veel meer. In Heiloo is ook een buitenzwembad: het Baafje. Daar zijn een stukjes van films opgenomen. Zoals Dik Trom en Mees Kees op de planken. Je kan ook kanoën in de wateren van het Vennewater. In de winter kan je sleeën van de sleeberg. En het bijna het hele jaar genieten van onze trots, ijssalon Di Fiorentina!

De gemeente en het volk

De burgemeester van Heiloo is Hans Romeyn. Hij is de "baas" van een schitterend dorpje. Heiloo heeft zijn eigen gemeente. De gemeente telt 22.459 inwoners en Heiloo heeft een oppervlakte van 19,01 km². In 1950 en 1960 nam het aantal inwoners snel toe, doordat veel Amsterdammers naar Heiloo verhuisden, voor de mooie natuur en de fijne ligging.

De ligging

Heiloo is goed gelegen dorp. Een goede shopstad ligt op fietsafstand: Alkmaar. De duinen en het strand liggen heel dichtbij. Tien minuten fietsen en je kan je handdoekje neerleggen op het strand van Egmond. Maar je hebt niet alleen dat strand in de buurt. Je hebt de stranden van: Castricum, Bergen, Hargen, Wijk aan zee en nog veel meer! Heiloo ligt dicht bij de snelweg A9 en in 2020 komt er een afslag naar Heiloo vanaf de A9. Heiloo is dus ook heel goed bereikbaar. Vanaf Heiloo ben je in 20 minuten in Haarlem of Amsterdam.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Heiloo&oldid=845701"