Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Lokeren

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lokeren
Vlag Lokeren.jpg Lokeren wapen.svg
LokerenLocatie.png
Geografie
Provincie Vlag van Oost-Vlaanderen.svg Oost-Vlaanderen
Arrondissement Sint-Niklaas
Gemeente Lokeren
Hoogteligging 3 m (centrum)
Oppervlakte 67,50 km²
Bevolking
Inwoners
Bevolkingsdichtheid
42.044 (01/01/2020)
567 inw./km²
Mannen
Vrouwen
49,39%
50,61%
Economie
Werkloosheidsgraad 8,61%
Overige info
Postcode 9160
Zonenummer 09
LokerenMap.svg

Lokeren is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen in België.

Lokeren ligt langs de Durme en Lede. Waarlangs, door de eeuwen heen, veel gebouwen worden gebouwd. Deelgemeenten van Lokeren zijn; Daknam en Eksaarde.

Onderwijs

Lokeren heeft een groot aantal scholen, van kleuteronderwijs tot volwassenenonderwijs. Daarom is Lokeren ook erg in trek bij jongeren.

Verkeer

Lokeren heeft een station, nabij station is er ook het vertrek- en eindpunt van vele bussen die bijvoorbeeld naar Gent, Antwerpen of naar Aalst rijden. Lokeren is ook makkelijk te bereiken via de weg van Gent, Antwerpen of Dendermonde en Brussel.

Deelgemeenten

De deelgemeenten van Lokeren zijn; Lokeren, Daknam en Eksaarde.

Onder Lokeren vallen echter nog 3 gehuchten;

Ook is er het buurtschap Hul.

Buurgemeenten

Evenementen

Jaarlijks vinden in Lokeren de Lokerse Feesten plaats in augustus. Ook vinden tijdens die maand de Fonnefeesten plaats. In september is het Koveken in de wijk Heirbrug.

Vrije tijd

Lokeren heeft ook een marktplaats, daar wordt iedere woensdag (sinds 1555) markt gehouden. Langs de Zelebaan (weg die van Lokeren naar Dendermonde loopt) staan heel wat winkels. Ook staat er een MacDonalds.

Sport

Lokeren heeft een eigen sporthal en zwembad. Lokeren had ook een eigen voetbalploeg (Sporting Lokeren), deze club speelde in de 1e klasse. De voetbalploeg bestaat nu niet meer.

Economie

Sinds 22 januari 2008 wordt Het Laatste Nieuws (België's grootste krant) gedrukt in Lokeren. Ook zal vanaf 2021 het grootste chocolade magazijn ter wereld geopend worden in Lokeren.

Fotogalerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lokeren&oldid=681626"