Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

RTL 5

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RTL 5

RTL 5 Logo.svg

Jouw RTL 5!
Gegevens
Omroepsooort Commerciële omroep
Mediabedrijf RTL Nederland
Opgericht 2 oktober 1993
Einde
Genre Films, amusement, reality en series.
Land Vlag van Nederland Nederland
Vlag van Luxemburg Luxemburg
Directeur Paul Cormont
Volledige naam Radio Télévision Luxembourg 5
Eerdere namen RTL V
RTL5 Nieuws & Weer
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

RTL 5 is een televisiezender van RTL Nederland. RTL 5 staat voor Radio Télévision Luxembourg 5. Officieel is RTL 5 een Luxemburgse zender, maar de zender zit gevestigd in Hilversum. RTL 5 richt zich vooral op de doelgroep 15 t/m 35 jaar.

Geschiedenis

Op 2 oktober 1993 werd RTL 5 opgericht. Het was toen een kleine zender, naast het veel groter RTL 4. De zender heette toen nog RTL V. De zender moest zich vooral richten op jongeren en hoger opgeleiden. Een groot succes was de zender niet. De programma's trokken maar weinig kijkers. Daarom werd al binnen een jaar de doelgroep veranderd. Toen werd de doelgroep van 15 t/m 35 jaar oud. Ook veranderde de naam in RTL 5. In 1995 sloot de zender Veronica zich aan bij RTL Nederland. Dit had veel gevolgen voor RTL 5. Veronica was namelijk een bekende zender en trok meer kijkers dan RTL 5. Vanaf 1 januari 1997 heette de zender RTL 5: Nieuw & Weer. RTL 5 zou een nieuwszender worden, maar is dit nooit geworden. RTL 5 bleef dagelijks films uitzenden. Vooral de zender SBS 6 was hier niet blij mee. Op 12 augustus 2005 vond er een grote verandering plaats. Toen kwam de zender Yorin er bij, het huidige RTL 7. Officieel was Yorin een nieuwe zender. Maar alle programma's van RTL 5 verhuisde naar Yorin. Je kan dus ook wel zeggen dat RTL 5 werd veranderd in Yorin en Yorin in RTL 5.

Externe Links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=RTL_5&oldid=556719"