Help mee! Maak een account of meld je aan.
Je hebt nog tot 29 maart om je inzending voor de SuperSchrijfwedstrijd af te maken!

RTL 7 (Nederland)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RTL 7

RTL 7 nl Logo.svg

Meer voor Mannen!
Gegevens
Omroepsooort Commerciële omroep
Mediabedrijf RTL Nederland
Opgericht 12 augustus 2005
Einde
Genre Mannenzender
Land Vlag van Luxemburg Luxemburg
Vlag van Nederland Nederland
Directeur Marco Louwerens
Volledige naam Radio Télevision Luxembourg 7
Eerdere namen Veronica
Yorin
Meer informatie
Website
Portaal Portaalicoon Televisie

RTL 7 is een Nederlandse televisiezender van RTL Nederland. De zender bestaat sinds 2005 en heette vroeger Yorin. Officieel is RTL 7 een Luxemburgse zender, maar het hoofdkantoor en de studio's staan in Hilversum. RTL 7 richt zich vooral op mannen.

Geschiedenis

Op het kanaal waar RTL 7 nu op zit, begon in 1995 de zender Veronica. In 2000 werd Veronica verkocht en moest men op zoek naar een nieuwe naam. Oorspronkelijk zou de nieuwe Me zijn, wat in het Engels 'mij' betekent. Uiteindelijk kon dit niet, omdat de naam te veel op de naam van de kledingwinkel WE zou lijken. Uiteindelijk koos men voor de naam Yorin. Op 2 april 2001 werden de radiozender en televisiezender omgedoopt naar die naam. In januari 2006 werd Yorin verkocht aan SBS Broadcasting. Hiermee werd de naam omgedoopt naar RTL 7. In 2010 bestond RTL 7 vijf jaar en werd het logo vernieuwd.

Externe Links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=RTL_7_(Nederland)&oldid=556720"