Station Diemen Zuid

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Diemen Zuid (Dmnz)

Diemenzuid002.jpg

Opening 23 mei 1993
Plaats Diemen
Deelgebied Flag of North Holland.svg Noord-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Schiphollijn
Aantal reizigers 3776 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Diemen Zuid is een spoorwegstation en een metrostation in het Noord-Hollandse Diemen.

Diemen Zuid werd oorspronkelijk in 1977 als metrostation gebouwd voor de Amsterdamse metro. Het was een van de eerste metrostations in Amsterdam en omgeving en lag oorspronkelijk op een kale vlakte. Sindsdien zijn er woonwijken en kantoren rond het station gebouwd. In 1993 werd het station onderdeel van de Schiphollijn en kreeg het hierdoor ook een spoorwegstation. Dit kwam door de verlenging van de lijn van Station Amsterdam RAI naar Station Weesp. Het spoorwegstation kreeg hetzelfde uiterlijk als Amsterdam RAI. Dit kun je herkennen aan de overkapping. Alleen heeft het station geen glazen wanden, zoals bij Amsterdam RAI het geval is.

Tegenwoordig is het station een station met poortjes en is niet zonder kaartje of OV-chipkaart te betreden. Oorspronkelijk had het station twee in- en uitgangen. Sinds 1 juli 2015 heeft het station maar een in- en uitgang.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op Diemen Zuid:Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Diemen_Zuid&oldid=651331"