Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Olympic rings without rims.svg WikiKids wenst de sporters op de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing veel succes! Olympic rings without rims.svg

Station Sassenheim

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Sassenheim (Ssh)

Sassenheim station oostkant.JPG

Opening 11 december 2011
Plaats Warmond
Deelgebied Flag Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Schiphollijn
Aantal reizigers 3875 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Verkeer & Vervoer

Station Sassenheim is een spoorwegstation in de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen. Hoewel de naam zegt dat het station in Sassenheim ligt, ligt het station eigenlijk in Warmond. Toch wordt het station zo genoemd om het relatief dichterbij Sassenheim ligt dan Warmond en bovendien ook naast de rand van Sassenheim.

Het stationsplein ligt echter in Warmond en heeft verbinding met de bus. Via een spoortunnel kunnen de bussen doorrijden naar Sassenheim. Verder is er aan de Warmondse kant een eetgelegenheid en een groot parkeerterrein. In 2017 is bovenop het parkeerterrein nog een parkeerterrein gebouwd, waarmee het aantal parkeerplaatsen is verdubbeld.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op dit station:Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Sassenheim&oldid=684087"