Station Sliedrecht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Sliedrecht (Sdt)

MerwedeLingelijnSliedrecht1.jpg

Opening 16 juli 1885
Plaats Sliedrecht
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn MerwedeLingelijn
Aantal reizigers 866 (2014) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Sliedrecht is een spoorwegstation in het Zuid-Hollandse Sliedrecht. Het station is onderdeel van de MerwedeLingelijn (dat weer onderdeel is van de Betuwelijn) tussen Dordrecht en Geldermalsen. Het vervoer op het station wordt geregeld door Qbuzz.

Het station is gebouwd in 1885. Het gebouw is precies hetzelfde als gesloopte stationsgebouw van Hardinxveld-Giessendam. Het station van Leerdam is een kleinere versie van dit gebouw. Het oude gebouw staat in Sliedrecht nog wel overeind, maar is sinds 1985 in gebruik als restaurant. Datzelfde jaar bouwde men een moderner station. Dit moderne station is wel gesloopt.

Op het station is een extra spoor aanwezig. De MerwedeLingelijn is bijna geheel eensporig en dit extra spoor is nodig om de treinen in tegenovergestelde richting te laten passeren. Sliedrecht beschikt over nog een station; Station Sliedrecht Baanhoek. Dit ligt meer richting Papendrecht.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op Sliedrecht:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Sliedrecht&oldid=651394"