Station Zoetermeer Oost

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Zoetermeer Oost (Ztmo)

Station Zoetermeer Oost 2.jpg

Opening 15 mei 1965
Plaats Zoetermeer
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Spoorlijn Gouda - Den Haag
Aantal reizigers 3482 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Zoetermeer Oost is een spoorwegstation in het Zuid-Hollandse Zoetermeer. Het is een van de twee stations in stad, de andere is Station Zoetermeer. Beide stations liggen aan de lijn tussen Den Haag en Gouda.

Zoetermeer Oost werd geopend in 1965 en heette oorspronkelijk Station Zoetermeer. In 1973 werd het nieuwe station van Zoetermeer geopend dat dichterbij het centrum lag, het huidige Station Zoetermeer. Hierdoor veranderde het oude station van naam. Het station had vroeger een gebouw, maar deze was in slechte staat en is 2008 gesloopt. Men heeft toen een ander gebouwtje neergezet, maar deze is inmiddels ook verwijderd. Door de realisatie van Station Lansingerland-Zoetermeer wilde men Zoetermeer Oost eigenlijk sluiten in 2018. Dit was omdat een extra stop niet mogelijk was op de lijn. Uit nieuw onderzoek bleek dat dit toch wel mogelijk was en nu blijft het station open.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op Zoetermeer Oost:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Zoetermeer_Oost&oldid=651416"