Station Boskoop

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Boskoop (Bsk)

Boskoop station.jpg

Opening 7 oktober 1934
Plaats Boskoop
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 3
Spoorlijn Spoorlijn Gouda - Alphen aan den Rijn
Aantal reizigers 1.377 (in 2015) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Boskoop is een spoorwegstation in Boskoop, een dorp in Zuid-Holland. Het ligt aan de spoorlijn tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Het station opende in 1934. Het stationsgebouw is gebouwd door Hermanus Gerardus Jacob Schelling, die meerdere stations voor de NS maakte. Oorspronkelijk werd het station gebouwd voor de vervoer van producten uit de boomkwekerij. Tegenover het station zit een rosarium (een rozentuin). Het stationsgebouw is sinds 2016 in gebruik genomen door een restaurant.

Lange tijd was er een idee om het station om te bouwen tot een station van de RijnGouwelijn. Dit was een idee voor snelle verbinding tussen Gouda en Katwijk/Noordwijk via Leiden per trein. Aangezien dit project niet doorging is er een nieuw project gestart onder de naam HOV-net Zuid-Holland Noord, wat hoogwaardig openbaar vervoer wil aanbieden in het noorden van Zuid-Holland. Hierdoor rijden er geen sprinters meer op Station Boskoop, maar lichtgewichttreinen. Bovendien heeft Boskoop een tweede station, Station Boskoop Snijdelwijk.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Boskoop

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Boskoop&oldid=651316"