Station Boskoop Snijdelwijk

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Boskoop Snijdelwijk (Bsks)

Station Boskoop Snijdelwijk.jpg

Opening 10 december 2017
Plaats Boskoop
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1
Aantal perronsporen 1
Spoorlijn Spoorlijn Gouda - Alphen aan den Rijn
Aantal reizigers ? per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Boskoop Snijdelwijk is een van de twee spoorwegstations in het Zuid-Hollandse Boskoop. Het station ligt 1 kilometer verwijderd van het Station Boskoop. Beide station liggen aan de lijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

Al in de jaren 90 waren er plannen om een tweede station in Boskoop te bouwen. Dit moest onderdeel worden van de RijnGouwelijn; een sneltram tussen Katwijk en Gouda via Alphen aan den Rijn en Leiden. In Boskoop zou dan een tweede station worden gemaakt voor deze lijn, halte Boskoop Snijdelwijk. De halte werd gebruikt in 2002 als proef, maar een echt station werd niet gebouwd. In 2011 werd de proef uiteindelijk afgeblazen en in 2012 werd besloten dat de RijnGouwelijn er definitief niet komt. In nieuw plan om het openbaar vervoer in het noorden van Zuid-Holland te verbeteren werd de halte als spoorwegstation opgenomen.

Op de fundering van de halte werd een simpel station gebouwd in 2016. Op 10 december 2017 werd het station geopend. Het station zorgt ervoor dat de Boskoopse Snijdelwijk beter bereikbaar is. Ook beschikt het station over een busverbinding en een fietsenstalling.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op Boskoop Snijdelwijk:

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Boskoop_Snijdelwijk&oldid=651317"