Station Waddinxveen Triangel

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Waddinxveen Triangel (Wadt)

Station Waddinxveen Triangel.jpg

Opening 12 februari 2018
Plaats Waddinxveen
Deelgebied Flag of Zuid-Holland.svg Zuid-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1
Aantal perronsporen 1
Spoorlijn Spoorlijn Gouda - Alphen aan den Rijn
Aantal reizigers ? per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Waddinxveen Triangel is een spoorwegstation in het Zuid-Hollandse Waddinxveen. Het station ligt aan de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Het station is een van de stations in Waddinxveen.

De plannen voor een derde station in Waddinxveen komen al uit de jaren 90. Men wilde toen de RijnGouwelijn aanleggen; een snelle tramverbinding tussen Gouda en Katwijk. De spoorlijn bij Waddinxveen zou hiervoor worden gebruikt. Er zou dan een halte komen genaamd Waddinxveen Coenecoop; het huidige station Waddinxveen Triangel. Toen men in 2002 begon met een proef werd het station nog niet gebouwd. In 2012 werd uiteindelijk het project afgeblazen. In een nieuw plan om het openbaar vervoer in het noorden van Zuid-Holland te verbeteren werd de bouw van het station opgenomen. In 2017 werd begonnen met de bouw van het station en in 2018 opende het station.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op Waddinxveen Triangel:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Waddinxveen_Triangel&oldid=762690"