Station Geldermalsen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Geldermalsen (Gdm)

Station Geldermalsen westzijde, januari 2013.jpg

Opening 1 november 1868
Plaats Geldermalsen
Deelgebied Flag of Gelderland.svg Gelderland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 1
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Staatslijn H
Betuwelijn
Aantal reizigers 6495 (2018) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Geldermalsen is een spoorwegstation in de Gelderse plaats Geldermalsen. Het station is verbonden aan de spoorwegen tussen Dordrecht en Elst en tussen Utrecht en Boxtel. Het station werd geopend in 1868, maar het huidige stationsgebouw komt uit 1886.

Tussen 2011 en 2019 had het station een spoorbrug tussen de twee perrons. Deze spoorbrug was de vervanging van de onveilige oude spoortunnel aan de oostzijde en de smalle spoorbrug aan de westzijde. De nieuwe spoorbrug was voorzien van liften. Na 2019 wordt de spoorbrug vervangen door een spoortunnel, aangezien deze als veiliger beschouwd worden. De spoorbrug wordt vervangen omdat het onvoldoende capaciteit heeft voor alle reizigers. In 2016 werd dit al besloten door de staatssecretaris van verkeer en de gemeente Geldermalsen. Ook werd er toen besloten om het station uit te breiden.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Geldermalsen&oldid=672035"