Station Utrecht Vaartsche Rijn

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Utrecht Vaartsche Rijn (Utvr)

Utrecht Vaartsche Rijn 2016 7.jpg

Opening 22 augustus 2016
Plaats Utrecht
Deelgebied Utrecht (province)-Flag.svg Utrecht
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 4
Spoorlijn Rhijnspoorweg
Staatslijn H
Aantal reizigers 6.252 (2017) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Utrecht Vaartsche Rijn is een spoorwegstation in de stad Utrecht. Het station ligt zowel aan de Rhijnspoorweg als de Staatslijn H. Het station maakt deel uit van het project Randstadspoor en is hiervoor speciaal gebouwd. Het station opende in 2016 voor treinreizigers. Vanaf 2019 zal het station tevens een onderdeel zijn van het sneltramnetwerk in Utrecht door de komst van de Uithoflijn.

Het station is hoger gelegen. Er zijn twee overkapte eilandperrons voor de treinen en twee overkapte gewone perrons voor de trams. Via twee onderdoorgangen zijn deze perrons te bereiken. Bij het ontwerpen heeft men vooral de nadruk gelegd op de overstapvoorziening en daardoor is er slechts een kleine parkeergarage. Ook is er een fietsenstalling en wat horeca en winkels. De aanleg van het station duurde van 2010 tot en met 2015.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Utrecht Vaartsche Rijn:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Utrecht_Vaartsche_Rijn&oldid=651403"