Station Heemstede-Aerdenhout

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Station Heemstede-Aerdenhout (Had)

Heemstede station.jpg

Opening 1 oktober 1891
Plaats Heemstede
Deelgebied Flag of North Holland.svg Noord-Holland
Land Vlag van Nederland Nederland
Aantal perrons 2
Aantal perronsporen 2
Spoorlijn Oude Lijn
Aantal reizigers 6755 (2016) per dag
Portaal Portal.svg Openbaar vervoer

Station Heemstede-Aerdenhout is een spoorwegstation in het Noord-Hollandse Heemstede. Het station ligt aan de Oude Lijn tussen Amsterdam en Rotterdam, dichtbij Haarlem. Het station ligt vlak naast de Leidsevaart.

In 1872 werd het station als stopplaats geopend, maar 8 jaar werd het gesloten. Het station werd uiteindelijk in 1891 heropend als Halte Zandvoortse Laan. Ook deze sloot uiteindelijk, in 1903. In 1928 werd het station weer heropend als Halte Heemstede-Aerdenhout. In 1958 werd het huidige stationsgebouw geopend. Tot 1986 was het station vrij onbelangrijk en veel treinen reden het station hierdoor voorbij. Het voorbij rijden veroorzaakte veel lawaai. Sinds 1986 rijden de treinen vanuit Brussel en Vlissingen via de spoorlijn Amsterdam Centraal - Schiphol, waardoor ze Station Haarlem voorbij rijden. Hierdoor stoppen de treinen tegenwoordig op Heemstede-Aerdenhout.

Dienstregeling

De volgende treinen stoppen op station Heemstede-Aerdenhout:


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Heemstede-Aerdenhout&oldid=651355"