Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Sylvana Simons

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sylvana Simons
SylvanaSimons2018.jpg
Sylvana Simons in 2018
Naam voluit Silvana Hildegard Simons
Geboren 31 januari 1971
Geboren te Paramaribo
Overleden
Overleden te
Gehuwd met
Relatie met
Partij BIJ1
Religie Islam
Stroming
Functie Partijleider
Aantreden 24 december 2016
Aftreden
Voorganger
Opvolger
Functie(s)
Oprichter/partijleider van Bij1 (2016-heden)
Gemeenteraadslid Amsterdam (2018-heden)
Portaal Portal.svg Politiek

Sylvana Simons (geboren te Paramaribo (Suriname) op 31 januari 1971) is een Nederlands televisie- en radiopresentatrice. Ze werd bekend als vj bij TMF, maar maakte later een overstap naar RTL. Sylvana Simons is sinds juni 2016 actief namens de partij Artikel 1, tegenwoordig BIJ1. Ze deed namens die partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017.

Levensloop

Simons was voor het eerst in 1995 te zien op televisie bij TMF. Hier was ze vj, oftewel iemand die videoclips aan elkaar praatte. Na vier jaar ging ze naar SBS 6, maar een jaar later al weer naar RTL. Hier presenteerde ze programma's als Char het Medium, maar op een geef moment had RTL geen programma's meer voor haar. Ze ging naar de NPS, waar ze een eigen programma kreeg. In 2005 had ze in een bijrol in de film Zoop in Afrika. In 2012 deed ze mee aan Strictly Come Dancing, maar verloor van Mark van Eeuwen. Hierna werd ze zo af en toe een tafeldame bij de Wereld Draait Door. In 2015 presenteerde ze eenmalig het programma Een Zaak Van De Gemeente op RTL 7.

Simons kreeg op social media een storm van kritiek toen ze zich uitsprak over het uiterlijk van zwarte piet. Later sloot ze zich aan bij de partij DENK, waarna er nog meer kritiek kwam. Sylvana Simons zet zich in tegen racisme, discriminatie en angst voor vreemden. Zo was ze in een campagne tegen discriminatie van de overheid te zien. Echter werden er ook een hoop beledigde opmerkingen gemaakt over haar op social media. Hierdoor deed ze aangifte. De partij DENK wil dat Simons beveiligd wordt, aangezien ze zich niet echt veilig voelt.

Later op 24 december 2016 net voor Kerstmis, verliet ze DENK en richtte ze een eigen partij op; Artikel 1. Waarom ze DENK verliet is omdat ze teleurgesteld is op de manier waarop de partij op heeft gereageerd op haar bedreigingen. Ook was ze het niet eens met de standpunten van DENK omtrent homoseksualiteit en vrouwenrechten. Haar partij kreeg te weinig stemmen voor een zetel in de Tweede Kamer. Sylvana Simons had rechtszaak met het discriminatiemeldpunt Art. 1 uit Rotterdam. De rechter gaf het meldpunt gelijk en Simons moest de naam van haar partij veranderen. Tegenwoordig is dit BIJ1. Bij1 deed mee aan de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en won een zetel in Amsterdam. Simons is daarom speciaal verhuist naar Amsterdam. Tegenwoordig is er ook een lokale afdeling in Rotterdam.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sylvana_Simons&oldid=677232"