Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Boomhut)
k (Wijzigingen door K0enw2013 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Mike1023)
(Label: Terugdraaiing)
 
(836 tussenliggende versies door 47 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
== Bruikbaarheid WikiKids voor blinden en slechtzienden ==
+
== Portaal:Literatuur ==
  
Beste gebruikers, vanaf volgend jaar zal de ''European accessibility act'' in werking treden. Deze wet zorgt dat mensen met visuele of auditieve handicap meer toegang krijgen tot maatschappij. Deze wet zal onder meer gelden voor smartphones, e-books, internetbankieren en televisie. Meer informatie vind je [https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1202 hier (Engels)]. Hoewel er geen regels zijn opgenomen voor websites of internetencyclopedieën, leek het mij wel een goed idee als er een mogelijk voor blinden en slechtzienden (die de teksten niet kunnen lezen) dit op de één of andere manier te horen krijgen. Ik weet dat we in het verleden een icoontje in de zijbalk hadden standen met een link naar speciaal programma.  
+
[[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|Hier]] is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje ''uitgelicht jeugdboek'' komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 06:55 (CEST)
* Weet iemand of dit nog te verkrijgen is? Of het nog werkt? Wat de kwaliteit ervan is?
+
:Sun Tzu is een [[strateeg]] volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek ([[Art of War (boek)|Art of War]]) heeft geschreven. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 30 aug 2020 08:57 (CEST)
* Is het een idee om een pagina binnen de WikiKids-naamruimte aan te maken voor blinden en slechtzienden?
+
::Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel ''The Art of War'' een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 09:51 (CEST)
* Kunnen we dan een link naar deze pagina maken op een handig vindbare plek?
+
:::Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
Graag hoor ik jullie reacties. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 okt 2019 22:41 (CEST)
+
::::Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
:Vroeger gebruikten we http://browsealoud.nl/ , deze service is betaald. Met het tweede en derde puntje weet ik niet goed wat je bedoelt. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 okt 2019 15:50 (CEST)
+
:::::Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 aug 2020 07:29 (CEST)
::Met het tweede punt bedoel ik een informatieve pagina waar blinden en slechtzienden alles kunnen vinden wat nodig is (bijvoorbeeld een link naar het programma). Met het derde punt bedoel ik hoe we deze pagina vindbaar voor deze groep mensen kunnen maken. Ik hoop dat het is opgehelderd. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 okt 2019 16:27 (CEST)
 
:::Een goed idee om zo'n pagina te hebben. Het vindbaar maken is een lastiger punt. Ik zou het op de hoofdpagina onder het zoekvlak doen. En in de zijbalk zou ik het boven het kopje Help! doen, met zo'n zelfde button. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 okt 2019 19:55 (CEST)
 
::::Ik vraag me dan af wat er op die informatie pagina moet komen? Blinde kinderen kunnen die pagina niet lezen. Die hebben een speciaal soort computer die de webpagina’s vertaald in braille. Die kunnen WikiKids daarmee gewoon gebruiken. Ik ga er vanuit dat visueel beperkte kinderen die een computer kunnen gebruiken dit ook al doen met de hulpmiddelen die er zijn. Zo heeft Windows natuurlijk al hulpmiddelen zoals een vergrootglas en een voorlees assistent. De browse aloud functie of iets vergelijkbaars weer invoeren met een knop op iedere pagina zou wel weer kunnen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 okt 2019 21:39 (CEST)
 
  
== Uitbreidingen ==
+
== Zijbalk ==
  
Beste moderatoren,
+
Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 6 sep 2020 9:41 (CEST)
 +
:Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 6 sep 2020 11:45 (CEST)
  
Het lijkt me een goed idee om verschillende uitbreidingen (Extension) toe te voegen.
+
== Pabo-studenten ==
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:Disambiguator|Disambiguator]] zorgt ervoor dat je een doorverwijspagina kan markeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vanuit een artikel naar een doorverwijspagina wordt gestuurd. <small>Zie [[Wikipedia:wp:lnd|dit]].</small>
+
Dag allemaal,
#[[Wikipedia:mw:Extension:FileExporter|FileExporter]] zorgt ervoor dat plaatjes overgezet kunnen worden naar Commons.
 
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:AdvancedSearch|AdvancedSearch]] zorgt ervoor dat je gedetailleerder kunt zoeken.
+
Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 9 sep 2020 11:19 (CEST)
 +
:Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 sep 2020 11:23 (CEST)
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:Thanks|Thanks]], om gebruikers te bedanken.
+
== Klexikon ==
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:WikimediaBadges|WikimediaBadges]] en [[Wikipedia:mw:Extension:GuidedTour|GuidedTour]], een idee voor de [https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief76#Badge_systeem ba][https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief71#Problemen_met_WikiKids dg][https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief73#Badges es]?
+
Beste gebruikers,
Graag hoor ik jullie reacties. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 15 okt 2019 15:40 (CEST)
 
:#Soms is het wel de bedoeling dat er een link naar een doorverwijspagina staat. Bijvoorbeeld als je de lezer er op wilt wijzen dat het onderwerp meerdere betekenissen heeft. Verder kan het wel handig zijn voor onderhoud.
 
:#Ik denk niet dat deze extensie een goed idee is. Het is namelijk niet meer dan een knop met een link naar Wikimedia Commons. Je gaat kinderen dus van WikiKids wegsturen naar Wikimedia commons (engelse website), zodat ze daar een plaatje kunnen uploaden. Ik denk niet dat kinderen dat snappen.
 
:#Ik denk dat we het zoeken niet moeilijker moeten maken dan het is. Het huidige zoekformulier vind ik best wel goed en nauwkeurig weken. Gaat een kind van 8, 9 of 10 dit snappen?
 
:#Op zich wel een leuk idee, alleen de extensie moet wat aangepast worden om het geschikt te maken voor op WikiKids. Dus als er meerdere mensen dit een goed idee vinden wil ik dat wel doen.
 
:#Voor de GuidedTour geldt het zelfde. Is wat meer werk, maar misschien wel handig voor gebruikers die WikiKids voor het eerst gebruiken. Dus als er meerdere mensen dit een goed idee vinden wil ik hier ook wel naar kijken. De extensie WikimediaBadges heeft helaas niks te maken met badges zoals wij het bedoelen :-).
 
:Ik zal artho in ieder geval even vragen om de doorverwijzingen extensie te installeren. Voor de rest wacht ik het dan nog even af. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 okt 2019 20:30 (CEST)
 
::2.  Is het dan mogelijk om dat in je voorkeuren te activeren. Dus alleen als je in je voorkeuren aangeeft dat je dat wilt dat hij werkt.
 
::Groetjes,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 16 okt 2019 14:58 (CEST)
 
:::Nee, dat kan sowieso niet. En daarnaast ben ik er geen voorstander van om al onze plaatjes te verhuizen naar commons. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 okt 2019 17:06 (CEST)
 
::Ik ben wel benieuwd naar de meningen van de anderen. Wat betreft de extensies Thanks en GuidedTour. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 18 okt 2019 17:32 (CEST)
 
:::Plaatjes van WikiKids zou ik hier gewoon laten staan. Verder eens met Apoo.  {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 18 okt 2019 21:25 (CEST)
 
::::#{{neutraal}}
 
::::#{{tegen}} - Je hebt niets meer aan [https://wikikids.nl/Wikikids:Uploaden het uploaden op WikiKids]. De huidige afbeeldingen die nu op WikiKids staan die zou ik hier laten staan.
 
::::#{{tegen}} - Het is niet slecht maar ook niet echt nodig. Het huidige zoeksysteem biedt eigenlijk al best veel en is al best makkelijk voor kinderen.
 
::::#{{voor}} - Dit idee vind ik zeker leuk en handig. I.p.v. dat je op de OP van iemand zegt: bedankt voor het wijzigen van dit of dat kan je gewoon via die extensie een gebruiker bedanken.
 
::::#{{voor}} - Ben het eens met de GuidedTour, zal zeker handig zijn.
 
::::Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 19 okt 2019 09:52 (CEST)
 
  
== Error ==
+
Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site  zonder link met ons.
  
Sinds vandaag krijg ik steeds als ik een nieuw artikel bekijk een foutcode. Dat is meestal ''<FOUTCODE> {{CURRENTYEAR}}-{{CURRENTMONTH}}-{{CURRENTDAY}} {{CURRENTHOUR}}:{{#time:i}}:{{#time:s}}: Fatale fout van type "Error"'' zoals [[Hindoeïstische wereld|hier]]. Kan dit verholpen worden. Kan dit verholpen worden? Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 14 nov 2019 14:57 (CET)
+
Met vriendelijke groet,
:Ik heb het bij Kennisnet gemeld. Misschien kunnen ze zien wat er aan de hand is. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 14 nov 2019 15:01 (CET)
 
::Is opgelost, was iets met de badges :-) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 14 nov 2019 17:48 (CET)
 
  
== Nieuwe versie afbeelding uploaden ==
+
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 11 sep 2020 22:37 (CEST)
Hoi, ik heb dit bestand gemaakt : [[:Bestand:Mobieltje_(Wikikids_stijl).png]], maar bij nader inzien vind ik een lachende versie leuker. Maar als ik die nieuwe versie upload, ziet de software het als een identiek bestand (het lijkt ook erg, alleen de mond is anders). Kan een mod dit bestand helemaal verwijderen, zodat ik de nieuwe versie kan uploaden? Of kan dit op een andere manier? [[Gebruiker:Freestyle|Freestyle]] ([[Overleg gebruiker:Freestyle|overleg]]) 15 nov 2019 13:10 (CET)
+
:Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 12 sep 2020 08:40 (CEST)
:Je hebt de nieuwe versie (met lachende mond) al geüpload en deze is nu zichtbaar (zowel op de pagina van het bestand als de pagina waar je de afbeelding op heb gezet). Dat de software het als identiek bestand ziet kan dus kloppen, want je hebt de nieuwe afbeelding al succesvol geüpload. Het duurt alleen even (vanwege de cache) dat het plaatje overal goed zichtbaar is. Ik zie in ieder geval wel al het plaatje met lachende mond. Als je dat zelf niet ziet moet je misschien even de cache van je browser legen (shift+F5). Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 nov 2019 13:18 (CET)
+
::Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
::Oké, bedankt. Ik had wel de pagina's gepurged, maar had niet het browsercache vernieuwd :) [[Gebruiker:Freestyle|Freestyle]] ([[Overleg gebruiker:Freestyle|overleg]]) 15 nov 2019 15:38 (CET)
+
:::Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 sep 2020 12:01 (CEST)
 +
::::: Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 13 sep 2020 19:00 (CEST)
 +
:::::: Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
  
== lengte Chinese muur ==
+
== Portaal:Taal (PorTaal) ==
  
Hallo Ik heb vandaag een Grej of the Day gegeven in mijn groep 7. Het raadsel was : "ik ben wel 6400 km lang." De oplossing van mij en geraden door bijna alle kinds was : de chinese muur. De informatie voor de microles had ik van Wikikids. Na school komt 1 van mijn leerlingen naar me toe en zegt dat dat niet waar is, zij had een andere oplossing voor het raadsel en zei datde Chinese muur veel langer is volgens wikipedia. Het wordt de muur van 10000 li genoemd, maar dat wordt op wikipedia weer fout omgerekend. Na enig onderzoek kom ik verschillende lengtes tegen op internet en welke is nu de goede en kan dit als dit nodig is aangepast worden op wikikids? groetjes juf Elise uit Eindhoven
+
Goedemiddag, hierbij dien ik [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|mijn ontwerp]] voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:17 (CEST)
:Op sommige websites vind je dat de muur meer dan 6.000 kilometer lang is, terwijl op andere plekken wordt gesproken van 20.000 kilometer. Het ligt er een beetje aan welke delen je meetelt bij de telling en welke delen je weglaat in je berekening. De muur bestaat namelijk niet uit één stuk. In verschillende dynastieën werden namelijk verschillende stukken van de Chinese Muur gebouwd op diverse plekken. Alles bij elkaar opgeteld is de muur ruim 21.000 kilometer lang. Dat is ook de lengte die ik in het artikel ga zetten. De vertaling vanuit het chinees (de muur van 10.000 li) is inderdaad omgerekend 5000 km, waar dat vandaan komt durf ik je niet te zeggen. Misschien hadden ze vroeger nog niet de mogelijkheid om de volledige lengte in kaart te brengen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 18 nov 2019 21:17 (CET)
+
:Leuk idee! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
 +
::Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
 +
:::Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 sep 2020 17:56 (CEST)
  
== Update ==
+
== Meest gezochte onderwerpen ==
  
[[Bestand:WikiKids-skin-nov-19.png|thumb|right]]
+
Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen?
Hallo allemaal, om nieuwe extensies te installeren (waaronder de 'bedankjes' en bijbehorende notificaties) heeft WikiKids een kleine update nodig. Deze update zal met name in het uiterlijk van WikiKids plaatsvinden. Nu is het uiterlijk nog gebaseerd op de 'monobook' style. Deze style is erg verouderd en zorgt regelmatig voor problemen, ook bij andere updates. Daarom heb ik de nieuwe 'Vector' style omgetoverd tot WikiKids style. Hiermee kunnen we weer een tijd vooruit. De skin blijft vrijwel het zelfde, er zullen alleen wat veranderingen plaatsvinden aan de knoppenbalk en het menu bovenaan. Ook de zoekbalk zal verspringen van links naar rechtsboven. Verder ziet alles er een stukje frisser uit. Ik heb aan het technische team gevraagd deze update door te voeren (dan wordt ook gelijk de Disambiguator ingeschakeld). Dat zal een dezer dagen gebeuren. Vragen / opmerkingen / foutjes kun je hier melden. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 25 nov 2019 23:32 (CET)
+
Met vriendelijke groet [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 17 sep 2020 11:41 (CEST)
::Ben benieuwd! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 26 nov 2019 09:26 (CET)
+
:Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 sep 2020 14:21 (CEST)
:::Het is mooi geworden! Ook de tekst is nu (fijn) groter en leesbaarder geworden! Alleen zijn infoboxen en navigatieboxen (onderaan de pagina) nu wel wat klein met het lettertype ten opzichte van de lettergroottes in de artikelen {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 26 nov 2019 14:27 (CET)
 
::::Een klein puntje, op de mobiel gaat ''Geschiedenis weergeven''  steeds onder het kopje ''Meer'' en weer terug. Ik hoop dat dit aangepast kan worden. En kan ''Geschiedenis weergeven'' veranderd worden naar ''geschiedenis''. Groet,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 nov 2019 16:04 (CET)
 
:::::Dat laatste heb ik zojuist aangepast. Dat eerste was me ook al opgevallen. Ik ga kijken of ik die animatie eruit kan halen. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 nov 2019 16:07 (CET)
 
:::::{{@|Stef 1999}}, dat klopt. Die hebben een vast ingestelde font-size. Dat is op Wikipedia overigens ook zo, omdat de navigatie en infobox sjablonen erg groot en onoverzichtelijk worden. Daar hebben we het al is over gehad. Als je dat graag anders wil zien dan zul je dat aan de rest van de community moeten voorleggen in een stemming. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 nov 2019 21:15 (CET)
 
:Misschien kan het verschil in de font-sizes tussen de tekst en de infoboxen ook een kwestie van 'wennen' aan de grotere artikelteksten zijn (ik moet zeggen dat ik er nu wel wat meer aan gewend ben). Ook trouwens fijn om te merken dat Wikikids na de update sneller is geworden! 😊 {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 30 nov 2019 19:31 (CET)
 
  
==Idee: Nieuws==
+
== Muziekbestand toevoegen ==
Hallo iedereen.
 
  
Ik heb een idee, namelijk een soort kopje toevoegen op de hoofdpagina, zoals het Artikel van de Week, genaamd: in het nieuws of actualiteit, of iets in die aard. Dit idee is gebaseerd op de hoofdpagina van Wikipedia en kan uiteraard steeds geüpdatet worden.
+
Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij [[Ik zag twee beren]] met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 08:56 (CEST)
 
+
: Zoiets? [[File: Lachen Mix MM.ogg]]. {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 24 sep 2020 11:16 (CEST)
'''Waarom?'''
+
::Gelukt! :) [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 12:23 (CEST)
-Actualiteit is tegenwoordig erg belangrijk voor kinderen. Nieuws is overal aanwezig, radio, televisie. Kinderen leren door nieuws zich voor te bereiden op de echte wereld, groeien in begrip en onafhankelijkheid. Door nieuws leren kinderen ook iets bij, over politieke onderwerpen tot economische onderwerpen. Waarom protesteren mensen? (protesten in Hong Kong) Wat is er aan de hand in Nederland met stikstof? enzovoort...<br>
 
 
 
Als dit idee uiteraad al bestaat maar op een andere manier, laat het me weten. :) <br>
 
Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 30 nov 2019 18:48 (CET)
 
:Zoiets hadden we natuurlijk ook met [[WikiKids:Nieuws]]. Ik vind het prima. De reden dat we het nooit hebben gedaan was dat iemand dat best wel goed bij moet houden en ik vrees dat dat niet gebeurd... {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 18:53 (CET)
 
::Ik kan natuurlijk nieuws goed bijhouden alleen het nadelige aan [[WikiKids:Nieuws]] is, is dat het gaat over het nieuws op WikiKids, daar ben ik niet echt op de hoogte van. Nieuws in het echt, dat wel. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 30 nov 2019 19:06 (CET)
 
:::Ik vind het prima. Als anderen het ook goed vinden dan zal ik een plekje maken op de hoofdpagina ervoor. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 20:02 (CET)
 
::::Goed idee, ik loop zelf al een paar dagen rond met een ander idee, namelijk dat elke nieuwe, of uitgebreide pagina een plekje op de hoofdpagina krijgt, dus bijvoorbeeld de pagina; [[Donny van de Beek]]. Dat is te combineren met het idee van Bobbyjohn10. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 30 nov 2019 20:13 (CET)
 
:::::Leuk idee ook, maar hoe wil je dat precies gaan doen? Want handmatig lijkt me dat een beetje veel werk. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:28 (CET)
 
 
 
== Boomhut ==
 
 
 
Hallo allemaal, de boomhut wordt altijd al gebruikt voor vragen over huiswerk, informatie, etc. Zeker de laatste maanden komen vragen over WikiKids niet meer voor en verdwijnen berichten voor de vaste gebruikers vrij snel in het archief. Nu kunnen we met z'n allen afspreken dat we alle vragen voor informatie terugdraaien, maar aangezien het zoveel gebeurd is het blijkbaar iets waar wel behoefte aan is. Is het een idee om het clubhuis te gebruiken voor berichten naar vaste gebruikers (dus niet meer alleen moderators en volwassenen) en de boomhut te gebruiken voor alle soorten vragen van nieuwe gebruikers? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:32 (CET)
 
:Ik ben er het mee eens! {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 4 dec 2019 12:35 (CET)
 

Huidige versie van 28 sep 2020 om 06:46

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Portaal:Literatuur

Hier is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje uitgelicht jeugdboek komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 aug 2020 06:55 (CEST)

Sun Tzu is een strateeg volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek (Art of War) heeft geschreven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 30 aug 2020 08:57 (CEST)
Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel The Art of War een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 aug 2020 09:51 (CEST)
Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 31 aug 2020 07:29 (CEST)

Zijbalk

Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 6 sep 2020 9:41 (CEST)

Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. :) apoo overleg · (MOD) 6 sep 2020 11:45 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 sep 2020 11:19 (CEST)

Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 9 sep 2020 11:23 (CEST)

Klexikon

Beste gebruikers,

Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site zonder link met ons.

Met vriendelijke groet,

Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 11 sep 2020 22:37 (CEST)

Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. :) apoo overleg · (MOD) 12 sep 2020 08:40 (CEST)
Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. Didi05 (overleg) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 12 sep 2020 12:01 (CEST)
Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 13 sep 2020 19:00 (CEST)
Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)

Portaal:Taal (PorTaal)

Goedemiddag, hierbij dien ik mijn ontwerp voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:17 (CEST)

Leuk idee! :) apoo overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)
Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. Didi05 (overleg) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 24 sep 2020 17:56 (CEST)

Meest gezochte onderwerpen

Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen? Met vriendelijke groet Hanssain (overleg) 17 sep 2020 11:41 (CEST)

Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 sep 2020 14:21 (CEST)

Muziekbestand toevoegen

Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij Ik zag twee beren met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? White Fang (overleg) 24 sep 2020 08:56 (CEST)

Zoiets? Bestand:Lachen Mix MM.ogg. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 sep 2020 11:16 (CEST)
Gelukt! :) White Fang (overleg) 24 sep 2020 12:23 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=630011"