Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Portaal:Griekenland)
(31.000 artikelen!: nieuwe subkop)
 
(610 tussenliggende versies door 35 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 +
== Portaal:Literatuur ==
  
== Speurtocht ==
+
[[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|Hier]] is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje ''uitgelicht jeugdboek'' komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 06:55 (CEST)
 +
:Sun Tzu is een [[strateeg]] volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek ([[Art of War (boek)|Art of War]]) heeft geschreven. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 30 aug 2020 08:57 (CEST)
 +
::Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel ''The Art of War'' een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 09:51 (CEST)
 +
:::Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
 +
::::Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
 +
:::::Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 aug 2020 07:29 (CEST)
  
Beste iedereen,
+
== Zijbalk ==
  
op Twitter is er animo voor een speurtocht door WikiKids door het coronavirus. Zou iemand dit kunnen regelen of is dit niet haalbaar
+
Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 6 sep 2020 9:41 (CEST)
 +
:Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 6 sep 2020 11:45 (CEST)
  
Mvg,
+
== Pabo-studenten ==
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 17 mrt 2020 20:50 (CET)
 
:Het is natuurlijk een leuk idee om iets te verzinnen voor de kinderen die nu thuis zitten om te doen op WikiKids. Wat er precies met een speurtocht wordt bedoeld weet ik niet. Ik heb er zelf in ieder geval geen tijd voor om iets te bedenken en te maken, mijn inzet is hard nodig momenteel in het land. Maar misschien dat de andere moderators en gebruikers dit gezamenlijk kunnen oppakken! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 17 mrt 2020 21:11 (CET)
 
::Een quiz is wel een leuk idee, allerlei dingen die je op WikiKids moet opzoeken. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:21 (CET)
 
:::Misschien dat we een speurtocht kunnen organiseren, waarin we een blad ontwerpen waarop kinderen artikelen van WikiKids moeten gebruiken om de vragen op te lossen. Een voorbeeld is dat de vraag is "Wat is de hoofdstad van Armenië?", zij dan [[Armenië]] in de zoekbalk opzoeken en zo op het antwoord komen. Zo leren ze op WikiKids hun antwoorden zelf op te zoeken zonder dit te vragen (zorgt voor verbetering van de informatievaardigheden op school tevens). Dit kan echter wel averechts werken, maar dat kan voorkomen worden als er misschien een leuk kort filmpje is waarop kinderen vooraf kunnen zien hoe ze deze zaken moeten opzoeken. Het blad en filmpje kunnen we dan weer in het vervolg gebruiken voor het uitleggen hoe nieuwe gebruikers (en scholen) moeten werken met WikiKids. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:24 (CET)
 
: @Mike1023 sinds kort er is trouwens ook een kleine presentatie voor in het onderwijs te downloaden, wat vind jij ervan? Dit is de link: [https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink]
 
Mvg, {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:35 (CET)
 
  
== Vragen over rechten ==
+
Dag allemaal,
 +
 
 +
Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 9 sep 2020 11:19 (CEST)
 +
:Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 sep 2020 11:23 (CEST)
 +
 
 +
== Klexikon ==
 +
 
 +
Beste gebruikers,
 +
 
 +
Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site  zonder link met ons.
 +
 
 +
Met vriendelijke groet,
 +
 
 +
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 11 sep 2020 22:37 (CEST)
 +
:Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 12 sep 2020 08:40 (CEST)
 +
::Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
 +
:::Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 sep 2020 12:01 (CEST)
 +
::::: Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 13 sep 2020 19:00 (CEST)
 +
:::::: Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
 +
 
 +
== Portaal:Taal (PorTaal) ==
 +
 
 +
Goedemiddag, hierbij dien ik [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|mijn ontwerp]] voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:17 (CEST)
 +
:Leuk idee! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
 +
::Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
 +
:::Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 sep 2020 17:56 (CEST)
 +
 
 +
== Meest gezochte onderwerpen ==
  
 +
Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen?
 +
Met vriendelijke groet [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 17 sep 2020 11:41 (CEST)
 +
:Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 sep 2020 14:21 (CEST)
  
#Waarom heeft emailconfirmed het skipcaptcha recht? Het wordt toch niet gebruikt?
+
== Muziekbestand toevoegen ==
#Fab is de enige die het recht widgetbewerker heeft, maar de mods kunnen ook gewoon widgets bewerken. Waarom heeft hij dat dan wel?
 
#Fab is ook nog WikiboxAdmin. Wat houdt dat in?
 
{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 18 mrt 2020 19:27 (CET)
 
:#Niet meer nee.
 
:#Moderators hebben het editwidgets recht. Er is een aparte groep zodat gebruikers ook dit recht kunnen krijgen. Dat FAB de rechten heeft is dus wat dubbelop ja.
 
:#Een overblijfsel van heel lang geleden. Dat gebruiken we niet meer.
 
:{{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 18 mrt 2020 21:22 (CET)
 
  
== Corona Portaal ==
+
Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij [[Ik zag twee beren]] met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 08:56 (CEST)
 +
: Zoiets? [[File: Lachen Mix MM.ogg]].  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 24 sep 2020 11:16 (CEST)
 +
::Gelukt! :) [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 12:23 (CEST)
  
Dag allemaal,  
+
== Naam titel wijzigen ==
 +
 
 +
Heb bij overleg [[langspeelplaat]] een vraag gesteld om de titel te mogen wijzigen in grammofoonplaat. Ziet alleen de maker van dit item de vraag of ook de moderatoren? Overigens is er een site voor musea waarin beschrijvingen voor collectie-items bekeken en gezocht kan worden:
 +
#DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Nederland [[http://website.aat-ned.nl/home]]
 +
#DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Engels (maar ook Nederlands) [[http://www.getty.edu/research/tools/vocabularies/aat/]]
 +
[[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 4 okt 2020 16:24 (CEST)
 +
:Alle overlegpagina's zijn openbaar, dus dat wil zeggen dat iedereen (gebruikers, moderators, niet-leden, het gehele internet) de pagina kan bekijken. Overigens kan je zelf de titel van een pagina wijzigen door op "meer" te klikken bovenaan de pagina en vervolgens op "hernoemen". Als je dat goed kunt beargumenteren is daar vooraf geen overleg voor nodig. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 okt 2020 16:56 (CEST)
 +
 
 +
== wikikids ==
 +
 
 +
mij zou het cool lijken als jullie spelletjes hebben op wikikids.
 +
ik hoop dat het werkt. groeten Briggen
 +
:WikiKids is geen spelletjes website. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 okt 2020 10:08 (CEST)
  
Het lijkt mij zinvol om een coronaportaal te starten. Een pagina waarop alle begrippen die langs komen in het nieuws rondom corona helder worden uitgelegd. Dus niet als nieuwsupdateplek maar als verheldering van begrippen die nu allemaal in het nieuws komen. Vind je dat ook een goed idee? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te werken. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 19 mrt 2020 08:51 (CET)
+
== Portaal:Mexico? ==
: Mooi idee, alleen is het jammer dat het artikel Coronavirus is geclaimd voor de schrijfwedstrijd. Kunnen we aan diegene vragen om een ander artikel te kiezen, zodat we daar de kinderen ook op de hoogte kunnen houden? {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:23 (CET)
 
::{{tegen}}-We kunnen ook wel even wachten. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:37 (CET)
 
:::Het artikel [[Coronavirus]] moet gaan over de coronavirussen in het algemeen (dat zijn er namelijk heel veel). Dat onderwerp is nu niet zo actueel. Actueel zou het artikel moeten zijn over [[SARS-CoV-2]] (het nieuwe coronavirus) en de ziekte die het veroorzaakt: [[COVID-19]]. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 19 mrt 2020 14:39 (CET)
 
::::Ik heb mij waarschijnlijk nog niet goed uitgedrukt. Ik bedoel dat er zoveel nieuwe begrippen langskomen rondom het coronavirus (COVID-19) dat ik het handig vond om deze te verzamelen en toe te lichten. Zie [[Portaal:Corona| Portaal Corona]]. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:43 (CET)
 
:Ik zal in de loop van de week het portaal een beetje "leuk" (niet het juiste woord in deze situatie) aankleden. Zo zal ik kijken of ik een portaalplaatje kan maken en de begrippen in boxen kan zetten. Na de coronacrisis zouden we het portaal kunnen ombouwen tot een portaal over gezondheidszorg in het algemeen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:57 (CET)
 
::Ik ben er al een beetje mee begonnen. Wat vinden jullie ervan? Zoals jullie weten heb ik hier niet veel ervaring mee, dus ik weet niet zo goed hoe ik hiermee verder moet. Zouden jullie mij ook willen helpen met een projectpagina? Aangezien nogal wat pagina's nog niet bestaan, kan het [[Portaal:Corona]] wel een projectpagina gebruiken. Groeten, [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 19 mrt 2020 16:14 (CET)
 
:::Er begint al een goede vorm in te komen. Misschien zou je de andere artikelen ook in de boxen kunnen zetten. Ik zal van het weekend kijken of in een portaalplaatje kan maken met Paint. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 17:05 (CET)
 
  
== Aanvraag voor de volgende portalen ==
+
Ik kwam een aantal dagen geleden met artikel over [[Mexico]] tegen, dat erg uitgebreid is. Mexico is een erg bekend land met een wijd bekende cultuur (zoals de sombrero, mariachi's en talloze gerechten). Misschien is het leuk om een portaal over Mexico te maken? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 13 okt 2020 21:17 (CEST)
  
Beste iedereen, ik zou graag een aanvraag willen doen voor de volgende portalen, die ik wil toevoegen aan WikiKidsAtlas:
+
== Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie ==
* Portaal:Griekenland
 
* Portaal:Spanje
 
* Portaal:Rusland
 
* Portaal:China
 
Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik zal natuurlijk een ontwerp maken voordat deze "online" komen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 12:47 (CET)
 
:Wat mij betreft akkoord. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 20 mrt 2020 12:50 (CET)
 
::Klinkt goed, allemaal landen die zeker een eigen portaal verdienen. Ben benieuwd naar je ontwerpen. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 20 mrt 2020 12:54 (CET)
 
:::Ik wil aan alle portalen zeker een handje meehelpen. :) {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 20 mrt 2020 15:54 (CET)
 
::::@BobbyJohn: Dat zou erg fijn zijn. Ik ben van plan de artikelen over de landen zelf ermee bij op te knappen. Bij Griekenland en Rusland is dat niet nodig, maar de artikelen [[Spanje]] en de [[Volksrepubliek China]] (eigenlijk ook [[Taiwan]], [[Macau]] en [[Hongkong]]) mogen een opknapbeurt gebruiken. Dan ziet alles er weer fris uit. Je mag ook meehelpen met een ontwerp voor een portaal (als je een goed idee hebt, mag dat zeker!). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 17:03 (CET)
 
  
==Uitleg==
+
Goedenavond,
Op [[Wikikids]] er eigenlijk te weinig uitleg. Ik mis uitleg over:
 
  
*Hoe de Awards, SSW enz. werken. Dat is er al, maar het is naar mijn mening niet duidelijk genoeg. Beter zou een aparte pagina zijn.
+
Het heeft even geduurd maar het is mij dan eindelijk gelukt om de [[:Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie]] leeg te krijgen. Nu lijkt het mij een goed idee als we er met elkaar voor zorgen dat dit ook zo blijft.  
*[[Wikikids:Tutorial]] staat niet op het [[Portaal:Kids|Kidsportaal]], terwijl dat een heel belangrijk stuk uitleg is.
 
*Tips voor een opmaak voor een mooie gebruikerspagina.
 
*Een uitleg over hoe je een portaal moet maken en portaalboxen neer moest zetten (ik moest het helemaal zelf uitvogelen)
 
*En een uitgebreidere uitleg over infoboxen en sjablonen
 
  
Zouden jullie mee willen helpen? Groetjes, [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 09:04 (CET)
+
Willen jullie daarmee helpen? Ik ben trouwens nu van plan om de categorieën Verbeteren en Opmaak aan te pakken. Wie daarbij mee wilt helpen is van harte welkom!
:Hoi.
 
#Ik vind dat voor de awards een goed idee. Voor de SSW denk ik niet.
 
#De Tutorial is Al heel erg verouderd. Daarom staat het er niet op. Ik deed ooit een poging om hem te herschrijven, maar helaas waren de meeste mensen tegen.
 
#Je mag altijd het ontwerp van anderen gebruiken! Er is helaas nog geen uitleg hierover. Ik denk dat ik die op YouTube ga maken.
 
#Dat staat [[Wikikids:Portaal bouwen|hier]].
 
#Ook een goed idee.
 
{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 21 mrt 2020 09:18 (CET)
 
::Wat voor informatie mis je nog over de Awards en de SSW? Daar zijn al twee informatiepagina’s over. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 09:28 (CET)
 
:::Ik denk dat niet iedereen (ik in ieder geval niet) denkt: "Ik snap iets niet over Wikikis, dan ga ik het natuurlijk op Youtube opzoeken!" het is denk ik beter om het gewoon op Wikikids zelf zetten. De tutorial hoeft niet helemaal herschreven te worden. Omdat de tutorial over het ontwerp Monobook gaat kunnen we beter alleen de 4e tutorial aanpassen en de 5e. Verder lijkt alles mij actueel. Nog even over de Awards en SSW: waar staan die pagina's dan? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 09:35 (CET)
 
::::Het idee is om die YouTube filmpjes op WikiKids te zetten. Kinderen snappen soms een filmpje toch beter dan tekst. Bovenaan [[WikiKids:Awards]] staat de hele procedure uitgeschreven. Ook op de pagina van de SSW20 staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Vandaar mijn vraag: wat vind je daar onduidelijk aan of welke informatie mis je? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 09:56 (CET)
 
:::::Nou, ik snap bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed hoe je een nominatie moet sluiten. En het mag ook iets duiidelijker dat je het artikel dat je nomineert op de [[Wikikids:Awards|Awards]] moet zetten. Verder is het ook niet zo duidelijk hoe je moet stemmen. Er staat:''"Stemmen doe je met <nowiki>{{voor}} of {{neutraal}} en daarachter de reden. Of {{tegen}} </nowiki> en daarbij een tip."'' Beter zou zijn om te beschrijven dat je dat ''onder'' de nominatie moet schrijven. Anders weet je niet wat er wordt bedoeld. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 11:09 (CET)
 
::::::Vergeet niet dat je alleen kunt stemmen en nomineren als je een bevestigde gebruiker bent. Je hebt dan al wat ervaring met WikiKids en weet al een beetje hoe WikiKids werkt. De tekst hoeft dus niet voor nieuwe gebruikers te zijn. Een nominatie sluiten hoeft ook niet door iedereen gedaan te worden, meestal doen moderators dat, maar je mag het ook zelf doen als je weet hoe. Als je te veel uitleg gaat geven op die pagina dan lezen kinderen dat niet meer, snap je? Hoe meer tekst, hoe minder het gelezen wordt. Ik heb de tekst iets aangepast en hoop dat het zo wat duidelijker is. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 11:21 (CET)
 
::::::::Bedankt. Het is al een stuk duidelijker. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 11:53 (CET)
 
::::::::: Ondanks, dat bepaalde dingen onduidelijk zijn, is dat ook onderdeel van WikiKids. Ik heb veel plezier gehad in het ontdekken hoe alles werkt, hoe je een infobox plaatst en je eerste handtekening. Ik denk dat we de basis prima uitleggen. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 22 mrt 2020 20:57 (CET)
 
:::::::::: Ik vond het juist erg vervelend. Op mijn overlegpagina staat nog steeds een hele lange discussie onder het kopje handtekening!
 
[[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 23 mrt 2020 07:48 (CET)
 
== Onjuiste informatie! ==
 
  
als je hondenweer opzoekt is het slecht, ik zou graag willen dat het verwijderd wordt, het is nutteloze informatie. als ik hier iets aan kan doen, meld het dan maar. miauw 21 mrt 2020 15:15 (CET)ik ben {{voor}}miauw 21 mrt 2020 15:17 (CET)
+
{{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 21 okt 2020 19:28 (CEST)
:De tekst die op het artikel [[Hondenweer]] staat klopt en is geen onjuiste informatie. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 15:18 (CET)
+
:Bedankt Wouter. Ik kan geloven dat dat enorm veel werk geweest is. Ongelooflijk waanzinnig dat de categorie nu leeg is. Laten we met z'n allen ervoor zorgen dat de categorie inderdaad leeg blijft. Ik wil graag helpen met de categorieën Verbeteren en Opmaak leeg te maken. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 21 okt 2020 20:54 (CEST)
 +
::Super gedaan Wouter! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 okt 2020 21:11 (CEST)
 +
:::Wauw! Mooi zo. Ik wil wel helpen met opmaak. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 24 okt 2020 14:41 (CEST)
  
== Portaal:Griekenland ==
+
== 31.000 artikelen! ==
  
Beste allen, [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak|hier]] vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op [[Portaal:Griekse Oudheid]]. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2020 12:02 (CET)
+
Een paar dagen geleden zijn we door de grens van 31.000 artikelen heengegaan! Iedereen bedankt voor het harde werk om dit te bereiken. Ik zou zeggen op naar de 32.000 artikelen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 okt 2020 17:38 (CET)
:Ziet er mooi uit! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 24 mrt 2020 22:08 (CET)
 

Huidige versie van 25 okt 2020 om 17:38

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Portaal:Literatuur

Hier is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje uitgelicht jeugdboek komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 aug 2020 06:55 (CEST)

Sun Tzu is een strateeg volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek (Art of War) heeft geschreven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 30 aug 2020 08:57 (CEST)
Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel The Art of War een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 30 aug 2020 09:51 (CEST)
Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 31 aug 2020 07:29 (CEST)

Zijbalk

Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 6 sep 2020 9:41 (CEST)

Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. :) apoo overleg · (MOD) 6 sep 2020 11:45 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 sep 2020 11:19 (CEST)

Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 9 sep 2020 11:23 (CEST)

Klexikon

Beste gebruikers,

Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site zonder link met ons.

Met vriendelijke groet,

Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 11 sep 2020 22:37 (CEST)

Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. :) apoo overleg · (MOD) 12 sep 2020 08:40 (CEST)
Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. Didi05 (overleg) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 12 sep 2020 12:01 (CEST)
Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 13 sep 2020 19:00 (CEST)
Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)

Portaal:Taal (PorTaal)

Goedemiddag, hierbij dien ik mijn ontwerp voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:17 (CEST)

Leuk idee! :) apoo overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)
Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. Didi05 (overleg) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 24 sep 2020 17:56 (CEST)

Meest gezochte onderwerpen

Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen? Met vriendelijke groet Hanssain (overleg) 17 sep 2020 11:41 (CEST)

Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 17 sep 2020 14:21 (CEST)

Muziekbestand toevoegen

Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij Ik zag twee beren met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? White Fang (overleg) 24 sep 2020 08:56 (CEST)

Zoiets? Bestand:Lachen Mix MM.ogg. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 sep 2020 11:16 (CEST)
Gelukt! :) White Fang (overleg) 24 sep 2020 12:23 (CEST)

Naam titel wijzigen

Heb bij overleg langspeelplaat een vraag gesteld om de titel te mogen wijzigen in grammofoonplaat. Ziet alleen de maker van dit item de vraag of ook de moderatoren? Overigens is er een site voor musea waarin beschrijvingen voor collectie-items bekeken en gezocht kan worden:

  1. DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Nederland [[1]]
  2. DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Engels (maar ook Nederlands) [[2]]
Hanssain (overleg) 4 okt 2020 16:24 (CEST)
Alle overlegpagina's zijn openbaar, dus dat wil zeggen dat iedereen (gebruikers, moderators, niet-leden, het gehele internet) de pagina kan bekijken. Overigens kan je zelf de titel van een pagina wijzigen door op "meer" te klikken bovenaan de pagina en vervolgens op "hernoemen". Als je dat goed kunt beargumenteren is daar vooraf geen overleg voor nodig. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 4 okt 2020 16:56 (CEST)

wikikids

mij zou het cool lijken als jullie spelletjes hebben op wikikids. ik hoop dat het werkt. groeten Briggen

WikiKids is geen spelletjes website. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 8 okt 2020 10:08 (CEST)

Portaal:Mexico?

Ik kwam een aantal dagen geleden met artikel over Mexico tegen, dat erg uitgebreid is. Mexico is een erg bekend land met een wijd bekende cultuur (zoals de sombrero, mariachi's en talloze gerechten). Misschien is het leuk om een portaal over Mexico te maken? Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 13 okt 2020 21:17 (CEST)

Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie

Goedenavond,

Het heeft even geduurd maar het is mij dan eindelijk gelukt om de Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie leeg te krijgen. Nu lijkt het mij een goed idee als we er met elkaar voor zorgen dat dit ook zo blijft.

Willen jullie daarmee helpen? Ik ben trouwens nu van plan om de categorieën Verbeteren en Opmaak aan te pakken. Wie daarbij mee wilt helpen is van harte welkom!

Wouter15 overleg · (MOD). 21 okt 2020 19:28 (CEST)

Bedankt Wouter. Ik kan geloven dat dat enorm veel werk geweest is. Ongelooflijk waanzinnig dat de categorie nu leeg is. Laten we met z'n allen ervoor zorgen dat de categorie inderdaad leeg blijft. Ik wil graag helpen met de categorieën Verbeteren en Opmaak leeg te maken. Mvg, Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 21 okt 2020 20:54 (CEST)
Super gedaan Wouter! :) apoo overleg · (MOD) 21 okt 2020 21:11 (CEST)
Wauw! Mooi zo. Ik wil wel helpen met opmaak. Didi05 (overleg) 24 okt 2020 14:41 (CEST)

31.000 artikelen!

Een paar dagen geleden zijn we door de grens van 31.000 artikelen heengegaan! Iedereen bedankt voor het harde werk om dit te bereiken. Ik zou zeggen op naar de 32.000 artikelen. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 25 okt 2020 17:38 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=632518"