Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het embleem van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij

De Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij, afgekort NSDAP, was de politieke partij die onder leiding stond van Adolf Hitler.

De partij kwam voort uit de door Anton Drexler opgerichte DAP, Duitse Arbeiderspartij. In 1920 werd de naam veranderd naar Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij. De NSDAP groeide uit tot een nationaalsocialistische partij met extreem-rechtse en extreem racistische denkbeelden met als leider Adolf Hitler. De partij kwam in 1933 in Duitsland aan de macht doordat het Duitse volk de leiders van toen zat waren. Een van de eerste dingen die werden gedaan was het beperken van de vrijheid van meningsuiting en het verbieden van andere politieke partijen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de partij verboden verklaard. Er zijn tegenwoordig nog altijd partijen en mensen over de wereld die de ideeën van de NSDAP goed vinden.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Nationaalsocialistische_Duitse_Arbeiderspartij&oldid=805845"